Concert Barghse Jonges: Laatste kaartjes nog verkrijgbaar

30-07-2018

Pop, Rock, Kölsch en Classic, zo kan het concert dat de Barghse Jonges op 29 september gaan geven, het best omschreven worden. Iedereen komt dus aan zijn of haar trekken.Samen met de Bläck Fööss, het Oost-Gelders symfonieorkest, Ernst Daniël Smid en de in Keulen woonachtige Schotse sopraan Kim Howbridge, geven de Barghse Jonges een vier uur durend concert tegen kanker. Ook nu is de opbrengst weer voor Bergh in het Zadel en de Duitse Krebshilfe.

Het wordt een prachtig evenement op 29 september in ’s-Heerenberg. Een enorme festivaltent naast de Katja-fabriek, zo groot als een voetbalveld en in het midden liefst tien meter hoog, een podium van dertig bij twaalf meter, een inmiddels al uitverkochte vipruimte voor 500 gasten van sponsors, 250 tribuneplaatsen voor mensen die niet zo lang kunnen staan, die ook al uitverkocht zijn en ruimte voor 2250 staanplaatsen, waarvan een flink deel al verkocht is. De rest van de kaartjes zijn nog verkrijgbaar voor 25 euro per kaart in de vrije verkoop via Kachelhöltjes Partypret in ’s-Heerenberg, via Primera in ’s-Heerenberg en Didam en via www.eventim.nl.

Bovendien is er een zegelaktie van SuperCoop in ’s-Heerenberg, waardoor kaarten met fikse korting te verkrijgen zijn. Iedereen zal alles goed kunnen zien via drie grote LEDschermen.

Voor Marcel Giezenaar, coördinator van het grootse gebeuren, staat alles al geprogrammeerd en de besprekingen met Alexander Geluk, dirigent van het Oost-Gelders Symfonieorkest, met de Bläck Fööss en met de verhuurder van de supertent zijn allemaal al achter de rug.

Repetities
Voor de concertdatum moest er nog heel wat werk verzet worden. Er wordt al sinds begin maart gerepeteerd en in juli heeft een grote repetitiedag in ’s-Heerenberg plaats gevonden, waar alle 100 muzikanten en solisten bij aanwezig waren. Op vrijdag 28 september zal ook iedereen present zijn voor de laatste grote generale repetitie met geluid- en licht in de grote festivaltent. Alle medewerkers doen pro deo mee. Het is voor het goede doel. Naar rato van de inbreng uit Nederland of Duitsland wordt de opbrengst van waarschijnlijk meer dan 100 duizend euro verdeeld tussen Bergh in het Zadel en de Duitse Krebshilfe.”

Programma
Alle muziekliefhebbers komen eind september aan hun trekken. Muziek van Barghse Jonges en Bläck Fööss wordt afgewisseld met klassieke en symfonische rock- en popnummers. The Phantom of the Opera, Barcelona van Queen, klassiekers met Ernst Daniel Smid en Kim Howbridge en natuurlijk nummers van de nieuwste CD van de Barghse Jonges naast de 2nd Walz en Sabeldans. De term ‘Voor elk wat wils’ is hier zeker op zijn plaats. Voor meer info kijk op www.concerttegenkanker.nl

Foto: staand v.l.n.r. tweede Harrie Gerritsen, vijfde Marcel Giezenaar en zevende Willy Stein overlegden in Keulen samen met de Bläck Fööss