Geslaagde vriendendag Voetbalmuseum

01-07-2018

Home of Football hield zaterdag 30 juni een speciale dag voor de Vrienden van het Braamtse voetbalmuseum. Dat gebeurde in de tuin van Fred en Els Baars aan de Heuvelwijk in Braamt.

Ruim vijftig vrienden gaven gevolg aan de uitnodiging van Fred, de drijvende kracht achter het museum. Allemaal personen van bedrijven en particulieren die financieel of materieel bijgedragen hebben aan de tot stand koming van het voetbalmuseum. Namens Bergh in het Zadel waren Theo en Marian Mijnen en Sjaak Reumer aanwezig. Alle gasten werden ontvangen door Fred en de overige bestuursleden van de Stichting, Els Rutting, Leo Gerhardus en Wilbert Esseling. Penningmeester Fred Willemsen was een weekendje weg en kon niet in Braamt aanwezig zijn.

Stichtingsvoorzitter Leo Gerhardus heette iedereen van harte welkom en herinnerde eraan dat Truus en Louis van Gaal precies een jaar geleden het Home of Football hadden geopend. Sindsdien zijn er door Fred Baars zo´n veertig groepsrondleidingen verzorgd en werd er bijna 3400 ingezameld voor de twee goede doelen van het museum, de stichting Spieren voor Spieren en de stichting Bergh in het Zadel. Ook de inzameling van zaterdag kwam ten goede aan de beide stichtingen.

Als speciale gasten had Fred Baars drie mensen uit de - hoe kan het ook anders – voetbalwereld uitgenodigd, Marco Olthuis keeper van v.v. Silvolde, die door De Gelderlander is uitgeroepen tot beste speler van de Achterhoek. De andere gasten waren Graafschap-materiaalman Jan Bartels en teammanager van die club, Carlo Monasso. Over het afgelopen seizoen zei Jan Bartels dat de naar de eredivisie gepromoveerde profclub uit Doetinchem een moeilijke start had gehad, maar dat men dankzij de goede groep resultaat had geboekt. Volgens Carlo Monasso is De Graafschap een cultuurclub dankzij de geweldige supporters.

Tijdens en na afloop van de bijeenkomst werden nog een drankje en enkele door Els vervaardigde lekkernijen genuttigd.

Foto: Jan Bartels en Carlo Monasso hebben uit handen van Fred Baars een door Theo Kock gemaakte foto ontvangen.