Indrukwekkend afscheid Henk Wenting

26-04-2018

Donderdag 19 april is op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Henk Wenting, die op zondag 15 april plotseling is overleden, toen hij op zijn motor onderweg was om een wielerkoers te begeleiden. Hij werd onwel en kwam ten val. Reanimatie mocht helaas niet meer helpen.

In een overvolle parochiekerk in Loil werd in bijzijn van zijn vrouw Marietje en de kinderen Inge en Nancy met hun mannen en hun kinderen Isa, Dena, Sen en Jurre stil gestaan bij zijn enorme inzet voor de Loilse gemeenschap, voor Bergh in het Zadel, diverse wielerkoersen en zijn werkgever Wim Bosman / Mainfreight in ’s-Heerenberg. De afscheidsdienst werd begeleid door diverse Loilse muziekgezelschappen, waar Henk niet alleen deel van uit maakte maar ook zeer actief voor was.

In de kerk stonden collectebussen van Bergh in het Zadel, waarvoor Henk de eerste jaren als fietser en later als begeleider actief was, ondermeer als motorrijder van een cameraman of fotograaf. De collecte bracht het prachtige bedrag van € 1.140 op.