Haringparty voor Bergh in het Zadel brengt €450 op

20-06-2018

Het haring happen bij De Lange Waard in Zeddam heeft dinsdagavond 19 juni € 450 opgeleverd voor Bergh in het Zadel. Clemens van Ampting van De Lange Waard nam het initiatief over dat Ingrid en Rik van Dalen twaalf jaar geleden opzette, speciaal bedoeld voor de Ambassadeurs (sponsors) van BihZ, die samen met introducé’s gratis konden genieten van de Hollandse Nieuwe van visboer Wennekes, worst van slagerij Ageling en wijn geleverd door de Terborgse wijncentrale.Ook de buren en het Montferland Bureau voor toerisme waren hiervoor uitgenodigd. Van elke gast werd een bijdrage gevraagd, bestemd voor BihZ. De avond werd muzikaal omlijst door de 3M-band.

Het was gezellig druk onder de grote parasols. Erg zonnig was het niet, maar de temperatuur was goed en het bleef droog. Clemens van Ampting opende de avond. Hij vertelde dat hij veertien jaar geleden bij zijn toenmalige werkgever gestopt was met een haringparty en dat hij het leuk vond dat nu weer nieuw leven in te blazen. Burgemeester Peter de Baat, Wim Hendriksen en Clemens zelf hapten de eerste haringen weg, waarna Wim Hendriksen het woord deed namens BihZ. Hij vertelde over het bezoek dat hij met enkele leden van Bergh in het Zadel pas geleden bracht aan het Radboudumc in Nijmegen. Daar bleek dat dankzij Bergh in het Zadel flink wat vooruitgang is geboekt bij het kankeronderzoek in Nijmegen. Acties zoals deze helpen mee om het onderzoeksproject 2019 'Therapie-resistentie acute leukemie bij kinderen' te financieren.

Foto midden: Wim Hendriksen (midden) vertelt over het werk van BihZ; links burgemeester Peter de Baat en rechts Clemens van Ampting (foto Sjaak Reumer)