Sfeerverslag van de Altop-relatiedag

22-09-2018

Van onze Ambassadeur Altop in Beek ontvingen we dit sfeerverslag van hun cycling-friends relatiedag:

Zaterdag 15 september verzamelden ruim 100 fietsers zich bij Altop Groep voor haar relatiedag. Na enkele maanden van voorbereiding, had men eigenlijk alleen nog mooi weer en een goede sfeer nodig…

Joost, Pascal en Elke waren vroeg uit de veren om de laatste puntjes op de i te zetten. Een uurtje later sloten de 40 (!) vrijwilligers aan en werd de dag doorgesproken. Rond half 9 meldden de eerste deelnemers zich en al snel vulde ons magazijn zich met verkopers, monteurs en directeuren in kleurrijke fietspakjes. Dat is de charme van onze relatiedag: iedereen komt om te fietsen, niet om te handelen.

Na het welkomstwoord door Joost Berndsen, was het podium voor onze gastspreker Wim Hendriksen (Bergh in het Zadel). Hij vertelde over de stichting, die op sportieve wijze geld inzamelt voor onderzoek naar kankerbestrijding. Het is een actueel en serieus onderwerp, waar we als ambassadeur bij stil wilden staan. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je fit genoeg bent om te fietsen. Om het toch luchtig te houden, sloot hij af met een mop. Aansluitend mochten Joost, Rick en fietsvriend Marcel een mooie cheque in ontvangst nemen. De heren van fietsclub ‘Gas op de Lolly’ doneerden maar liefst € 900 voor de Bergh-Leipzig-Bergh tocht van Bergh in het Zadel!

Rond 10.00 uur was het tijd om te vertrekken. In groepen van ca. 10 man gingen de heren (en 1 dame) de weg op of het bos in. De sfeer zat er goed in en ook de zon liet zich regelmatig zien. Bij Vitens in Zeddam was een pauzeplek ingericht. De sportdrank, energierepen en Mars-repen waren erg welkom. Na het tweede deel van de tocht, waarbij een paar kleine druppels regen vielen, keerden alle groepen terug naar ons pand in Beek.

Na ruim een uur fietsen meldden de eerste rijders zich bij de pauzeplek nabij drinkwaterbedrijf Vitens in Zeddam. Een locatie om onder andere de bidons van sportvoedingwebshop.com te vullen. Wellicht leuk om te weten: eerder plaatsten wij daar in samenwerking met Rook Pijpleidingbouw al een ijzerchloride en natronloog installatie.

Eenmaal daar stonden de broodjes, vers gebakken eieren en flinke gehaktballen klaar. Huisleverancier Partycentrum de Dèèl zorgde ervoor dat alle magen weer gevuld werden. Rond 14.00 uur gingen de meeste mensen (moe en voldaan) naar huis. Een goed uur later was er nog maar weinig te zien van de drukbezochte relatiedag. De deur ging op slot en ook de organisatie kon met een glimlach het pand verlaten.

Op een paar milde regendruppels en schaafwonden na, is de dag prima verlopen.