Smoelenboek

Frank Verhagen - fietser Bergh in het Zadel

Frank Verhagen - Emmerich

Veel mensen hebben niet het geluk om van kanker te genezen. Ik wel. Ik ben daarom extra gemotiveerd om geld te genereren om anderen ook in staat te stellen van deze killer te genezen. Bergh in het zadel is een geweldig vehikel daarvoor, als ambassadeur en fietser. Ook help ik mee de Swim to Fight Cancer 0314 event te organiseren die eveneens geld voor onderzoek voor kankerbestrijding bijeenbrengt. (doetinchem.swimtofightcancer.nl) In 2019 gaat zoon Thijs hopelijk ook mee met BIHZ, en ik ben natuurlijk apetrots dat hij ook hier zijn energie in wil steken. Samen maken we allemaal een vuist tegen kanker!

Antoine Booms - fietser - Bergh in het Zadel

Antoine Booms - 'sHeerenberg

Samen, met alle vrijwilligers en mede-renners, geld inzamelen voor een goed doel is mijn grootste motivatie. Ook omdat ik weet dat bij Bergh in het Zadel het geld dat wordt binnen gebracht voor de volle 100% daar terecht komt waar het hoort. Met de ervaring van 2 indrukwekkende tochten, waarbij de geweldige saamhorigheid, de niet te onderschatten sportieve prestatie en de gezelligheid na elke etappe hand in hand gaan, zie ik er wederom naar uit om in 2019 mee te fietsen. Kan haast niet wachten.

Marcel Derksen - Beek

Geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Beek en de laatste jaren steeds vaker op de Racefiets te vinden samen met de Vrienden van Gas op de Lolly (GODL) Meefietsen met Bergh in het Zadel is iets waar ik al een poos naar uit kijk en probeer me daar dan ook zo goed mogelijk op voor te bereiden. In het smoelenboek zie ik al een aantal oude bekenden, leuk om die ook weer eens te ontmoeten en herinneringen op te halen. Hoewel de kanker mijn familie gelukkig niet direct raakt hebben een aantal mensen in mijn vriendenkring er helaas wel mee te maken(gehad). Op deze manier hoop ik dan ook een bijdrage te kunnen leveren aan de diverse onderzoeken waarmee hopelijk vele mensen op termijn baat bij hebben. Ik ben er klaar voor.

Bert Veltman - fietser Bergh in het Zadel

Bert Veltman – Doetinchem

In 2005 kwam Henk Visser, de broer van een goede vriend van me, te overlijden aan kanker. Op zijn sterfbed zei hij tegen Theo Mijnen dat ik voor hem mee moest fietsen. Zeker daardoor, maar ook om de verschrikkelijke ziekte kanker de wereld uit te helpen ben ik erg gemotiveerd mij in te zetten voor Bergh in het Zadel. In 2007 was mijn eerste tocht, dus 2019 wordt al weer mijn vierde. Naast de inzet voor het Goede Doel is het afzien op de racefiets en de sfeer en gezellgheid tijdens de tocht iets om elke keer weer naar uit te zien. Naast deze activiteit help ik ook mee Swim To Fight Cancer 0314 te organiseren. Deze Stichting brengt ook geld bijeen voor onderzoek ten behoeve van de kankerbestrijding (doetinchem.swimtofightcancer.nl).

Jos Olthof - fietser Bergh in het Zadel

Jos Olthof - Zeddam

Na vele tochten en zoveel goede herinneringen is de motivatie om me in te zetten voor Bergh in het Zadel vanzelfsprekend hetzelfde gebleven. Een keer in de vier jaar mij inzetten voor de strijd tegen kanker in combinatie met het uitoefenen van mijn grootste hobby. Daarbij komt dat je dat mag doen in goed gezelschap tijdens een prachtige fietstocht waarbij afzien en gezelligheid samen gaan. Ik heb er weer zin in.

Chris Megens - renner Bergh in het Zadel

Chris Megens -'sHeerenberg

Mijn naam is Chris Megens, ik ben getrouwd met Suzan en ik heb 3 kinderen (Vere 17 jaar, Lieve 11 jaar en Ole 8 jaar). Ik werk als Sales Manager bij HSV Technical Moulded Parts in Ede. Naast de drukke baan en familie zorgt de inspanning van het fietsen bij mij voor ontspanning. Ik fiets nu 2 jaar en dit wordt mijn eerste tocht. De combinatie van het goede doel, sport en vrienden is voor mij de drijfveer. Ik heb er zin in! Lucht in de ketting, vet op de banden en op naar Dresden!

Harry Derksen - fietser Bergh in het Zadel

Harry Derksen - Didam

Harry Derksen, woon in Didam, vader van 4 kinderen en 2 kleinkinderen, 58 jaar en ga voor de 3e keer meedoen. Mede-eigenaar van Signnovation te Dinxperlo. Proberen om kanker de wereld uit te krijgen en dit zal helaas met kleine stapjes gaan. Trots dat ik met Bergh in het Zadel telkens de uitdaging mag aangaan.

Edwin te Booij - fietser - Bergh in het Zadel

Edwin te Booij - 'sHeerenberg

Het is mijn tweede keer dat ik deelneem aan de fietstocht. Helaas zijn mijn beide ouders overleden aan de ziekte kanker en dit is dan ook de motivatie geweest om mee te doen aan de mijn eerste fietstocht. Het is een mooie ervaring om met zoveel verschillende mensen een zelfde doel te hebben. Samen elkaar er doorheen slepen, met als einddoel zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor de kankerbestrijding. Hopende met mijn inzet een positieve bijdrage te kunnen leveren voor het KWF.

Cindy Kuster - fietser - Bergh in het Zadel

Cindy Kuster

Het spreekt mij erg aan dat Bergh in het Zadel een stichting is die geheel draait op vrijwilligers, waarbij 100% van de opbrengst naar kankeronderzoek gaat. Dit wordt mijn eerste tocht met Bergh in het Zadel. Het is een mooie combi om iets te doen wat ik leuk vind en daarmee ook geld inzamel voor het goede doel. Het zal zeker afzien worden, maar dat is niet te vergelijken met wat mensen moeten doorstaan die met kanker te maken krijgen. Je realiseert je elke keer weer hoe bevoorrecht je bent om gezond te zijn!

Theo Wissink - fietser - Bergh in het Zadel

Theo Wissink

In 2017 heb ik een week in de Franse Alpen gefietst. Degene die me kennen weten dat ik als non klimmer daar niets te zoeken heb. Toch ben ik in die dagen 2 maal de Col du Galibier, Col du Telegraph, Col du Glandon, 2 maal Lex Deux Alpes, en 6 maal tegen Alpe d`Huez op gefietst. Ook een non klimmer kan dit dus, maar dan vooral op karakter en doorzettingsvermogen. Een ontzettend mooie omgeving, maar ja klimmen. Ik heb van het begin tot het eind genoten. Wat is er nu fijner dan afzien en genieten? Het antwoord; je doel bereiken! Dit jaar staat de Amstel Gold, Jan Jansen classic en de Stelvio op het programma. Alles ter voorbereiding voor die oh zo belangrijke tocht in 2019 namelijk een retourtje Dresden. Dit zijn mijn sportieve doelen. Mijn wens is dat ooit iedereen zich doelen kan stellen en dat afzien genieten wordt. Ik kan dit schrijven omdat ik gezond ben en realiseer me dat dat een geluk is. Daarom hoop ik dat ik door het fietsen bij Bergh in het zadel een bijdrage kan leveren voor degenen die dat geluk nog niet, niet meer of even niet meer hebben. Wat zou het toch mooi zijn dat iedereen zich (sportieve) doelen kan stellen en daarvan kan genieten.

Erik Koetsier - fietser - Bergh in het Zadel

Erik Koetsier - Epe

Ik ben getrouwd met Reike en heb een zoon Niek (14) en een dochter Sabine (11). Ik ben werkzaam als accountmanager bij SVT Nederland te Vorden. Mijn grootste hobby is fietsen. Ik ben een laatbloeier qua sporten, sinds 2003 zit ik actief op de fiets. Begonnen op een ATB en later ook op de racefiets. Lid van de wielerclub HDKS en fiets regelmatig georganiseerde tochten. In mijn directe omgeving en binnen mijn familie en schoonfamilie heb ik te vaak de gevolgen van kanker van dichtbij mee gemaakt. Helaas zijn er teveel mensen die ik erg liefhad ontvallen aan deze ziekte. Mijn zus is op 49 jarige leeftijd helaas ook overleden aan deze verschrikkelijker ziekte……. Min of meer had ik haar beloofd eens mee te gaan met Bergh in het Zadel. Ik mocht gelukkig deze zomer een dag meerijden met de reünietocht en dat beviel me goed! De verhalen die ik meekrijg van sporters die ‘m al eens gefietst hadden, het warme onthaal en de perfectie van de organisatie raken mij. Ik ben trots dat ik mee kan en mag! En iets kan doen om een wereld zonder kanker mogelijk te maken. Ik geloof erin!! Ik fiets de tocht voor iedereen maar in het bijzonder voor mijn zus Anja Koetsier.

Francis Geurts - fietser - Bergh in het Zadel

Francis Geurts - Stokkum

Ik woon samen met Erik, en onze kinderen Coen (15) en Juliëtte (15) in het mooie Stokkum. Na een aantal jaren op de ATB de bossen van het Montferland onveilig gemaakt te hebben, heb ik in 2015 ook een racefiets aangeschaft. En zodra het weer het toelaat, gaan we met een stel vrienden de weg op. Tijdens deze tochtjes, wordt de nodige inspanning altijd gecombineerd met de ook zo belangrijke ontspanning. Tot je je gaat bedenken, dat je graag wilt weten waar de grenzen van jouw eigen kunnen liggen. Welke uitdaging ga ik aan? BiHZ! Ruim 1500 km fietsen in 9 etappes met veel klimwerk, wat neerkomt op een dikke 165 km per dag.... maar waarom zou je dat in vredesnaam willen doen? Bij mijn eerste actieve kennismaking met BihZ, tijdens de reünie-tocht van 2016, werd dit al snel duidelijk. Wat een gigantische leuke, maar vooral gemotiveerde groep mensen, die zich geheel belangeloos inzet voor het goede doel. Daar wil je toch graag onderdeel van zijn? Ik in ieder geval wel.

Rut Koster - Stokkum

Wielrennen is mijn passie en ik vind het geweldig om mijn passie te combineren met het inzamelen voor het goede doel. Met een groep vrienden uit Stokkum hebben we al vele kilometers in de benen zitten. Ik fiets deze keer voor het eerst mee aan Bergh in het Zadel en ik kijk er erg naar uit om mijn steentje bij te dragen aan dit bijzondere evenement.

Ben Kreeftenberg - fietser - Bergh in het Zadel

Ben Kreeftenberg - ‘s-Heerenberg

Voor de negende keer zet ik mij in voor Berg in het Zadel. Zoals voorgaande fietstochten is het doel voor honderd procent gegarandeerd, omdat het team uit vrijwilligers bestaat. Op naar mei 2019 “Leipzig 1300 km”. Ik verheug mij erg op deze tocht.

Hans Nas - fietser Bergh in het Zadel

Hans Nas - Loerbeek

Ik fiets al vanaf mijn 16de en meefietsen met Bergh in het Zadel was altijd nog een wens van mij, vooral de combinatie fietsen en een goed doel.

Vincent Roording - fietser Bergh in het Zadel

Vincent Roording - Didam

In 2015 werd bij mijn schoonvader longkanker geconstateerd. Van dichtbij heb ik meegemaakt wat deze ziekte inhoudt en met zich mee brengt. Helaas is hij in augustus 2017 overleden. Mijn motivatie om in 2019 mee te gaan fietsen komt dus voort uit het meemaken van het ziekbed van mijn schoonvader, maar ook door de verhalen van mijn broer Frank, die de vorige editie mee heeft gefietst. Laten we proberen om alles in het werk te stellen om deze ziekt uit de wereld te krijgen, mijn steun is er!

Erik Looman - fietser - Bergh in het Zadel

Erik Looman - 'sHeerenberg

Dit wordt de 4e keer dat ik mij inzet voor Bergh in het Zadel. Ik ben getrouwd met Mirjam en we hebben samen 1 dochter Isa. In 2007 aangestoken door het BIHZ virus heb ik voor de 1e keer mee gefietst. Het was een fantastische ervaring die overtroffen werd door de latere fietstochten, zodoende hoop ik dat de aankomende tocht wederom een bijzondere ervaring zal zijn. Net als de meeste mensen heb ook ik in mijn naaste omgeving te maken gehad met deze verschrikkelijke ziekte. Mijn vader en schoonvader zijn aan deze ziekte overleden, dus ben ik extra gemotiveerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Voor Bergh in het Zadel te fietsen is fantastisch. Iedereen die zich hier voor inzet is super gemotiveerd en al het gesponsorde geld gaat rechtstreeks naar het gekozen project.

Frank Siemerink - Bergh in het Zadel

Frank Siemerink - Doetinchem

Samen met Jutta woon ik alweer 20 jaar in Doetinchem. Als gedreven fietser spreek je nog wel eens collega fietsers die al eens hebben deelgenomen aan een eerdere editie van Bergh in het Zadel. Mede door deze positieve/ervarings-verhalen als ook de confrontaties met deze ziekte recentelijk bij mensen dicht om ons heen, heeft mij doen besluiten om ook mijn steentje bij te dragen aan een goed doel. En wel aan Bergh in het Zadel. Dat de tocht geen makkie wordt maakt de uitdaging des te groter, echter blijft het in geen verhouding staan met wat de mensen moeten doorstaan die met deze ziekte te maken krijgen. Laten we hopen op een mooie tocht en een nog mooiere opbrengst. Met sportieve groet, Frank Siemerink.

Gerrit en Joost Bosman - fietsers Bergh in het Zadel

Gerrit & Joost Bosman

Gerrit: ik heb al 3 edities mee gefietst. Ik heb aan de lijve gevoeld, dat we gezamenlijk een bijdrage hebben geleverd in de strijd tegen kanker. De onderlinge sfeer is prima. Je steunt elkaar en ieder heeft zijn eigen verhaal. In mijn werk als longarts probeer ik op een menselijke wijze hoog waardige zorg te leveren. Net als de viering van het kampioenschap van Feyenoord in 2017, lijkt het mij een geweldige ervaring, om de komende tocht van 2019 samen met mijn zoon te fietsen. Joost: De afgelopen 3 edities en reünietochten heb ik op de voet gevolgd. Bij die gelegenheden voelde ik de familiaire sfeer, de daadkracht, de verbroedering van mensen met een missie. Inmiddels heb ik voldoende fiets ervaring, oa. op de Mounte Ventoux en de reünietocht. Ik hoop dat we nog enkele edities samen kunnen fietsen, voordat ik het stokje van Gerrit overneem.

Rene Kok - fietser - Bergh in het Zadel

René Kok - Stokkum

Geboren en getogen Stokkummer, getrouwd met Sylvia en trotse vader van 2 jongens. Sinds 2014 fiets ik regelmatig met een gezellige groep mensen uit Stokkum en omgeving op de racefiets. Mijn vrouw werkt als verpleegkundigspecialist in het Slingeland veel met patiënten met darmkanker. Via haar hoor ik vaak hoe de ziekte kanker levens ingrijpend verandert of verwoest. Er is al een heleboel mogelijk maar nog te vaak verliezen we de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte. Hier is nog veel onderzoek voor nodig. Wat is er mooier om samen met een enthousiaste groep mensen je hobby te mogen uit oefenen, een persoonlijke sportieve uitdaging aan te gaan (wat het zeker is) en daarbij een prachtig goed doel te steunen? Ik heb er zin in !!

Marcel Tieben - Doetinchem

Ik ben Marcel Tieben, 50 jaar en kom uit Doetinchem. Ben getrouwd met Bianca en vader van Esmee en Rick. Fiets al jaren, begonnen op de mountainbike en later ook de racefiets erbij gepakt. Fiets bij WTV Centurion en ben tevens actief in het bestuur. In voorgaande edities hebben verschillende fietsers van Centurion hun deel bijgedragen. Deze indrukwekkende verhalen wekte mijn interesse. Hoe fijn is het om dan ook nog een bijdrage te kunnen leveren aan die verschrikkelijke ziekte die helaas veel te veel mensen het leven kost. Ben erg blij er volgend jaar bij te horen en hopen dat we er met zijn allen weer net zo’n succes van kunnen maken als de voorgaande jaren!

Nicolette Ruijter

Ik ben Nicolette Ruijter 50 jaar jong en zal ook in 2019 voor de 3e keer meefietsen. Het wordt weer een mooie (zware ) uitdaging om te trainen en geld in te zamelen voor dit mooie doel. Ik ga er mijn uiterste best voor doen. Mijn vader is 5 jaar geleden overleden aan kanker dat is voor mij een extra stimulans is om er weer vol voor te gaan. Om kanker de kop in te drukken is er veel onderzoek nodig, Bergh in het Zadel maakt dat mogelijk. Ik wil draag hier graag mijn sportieve steentje aan bij.

Harry Langenberg - fietser - Bergh in het Zadel

Harry Langenberg

Mijn naam is Harry Langenberg, ik ben getrouwd met Mirjam en we hebben twee dochters (Myrthe 19 jaar en Dedi 14 jaar). Ik werk als Process Engineer bij Varex imaging in Dinxperlo. Na het voetballen heb ik een andere hobby gezocht en ben ik met een stel vrienden gaan fietsen op een ATB. Heerlijk elke zondagmorgen weer een nieuwe uitdaging zoeken. In 2015 heb ik samen met een aantal collega’s meegefietst met de Alpe d’HuZes. Hierbij was natuurlijk het doel om zoveel geld in te zamelen voor het KWF voor onderzoek in strijd tegen kanker. Dit heeft zoveel indruk op mij gemaakt dat mijn droom was om een keer met Bergh in het Zadel te kunnen mee fietsen. Dit om naast de sportieve uitdaging ook een steentje te kunnen bijdragen en geld op te halen om meer onderzoek mogelijk te maken voor de strijd tegen kanker. Na mijn eerste kennismaking tijdens de reünie-tocht weet ik zeker dat het een mooie tocht gaat worden, door het enthousiasme en saamhorigheid van iedereen. Net zoals bij Alpe d’Huzes is mijn motto ook bij Bergh in het Zadel: opgeven is geen optie.

Dinie van Middelkoop

Ik fietste al eerder de 5-landen tocht en de Oranjetocht mee. Heftige nekklachten waren er de oorzaak van dat ik de Klaver4tocht niet heb mee gefietst. Uiteraard heb ik de fietsers gevolgd tijdens de rit en was ik in ‘s-Heerenberg bij de feestelijke aankomst. Wat jammer dat ik er niet als deelneemster bij was. De volgende tocht werd gepland in 2019 en laat dat nou net het jaar zijn dat ik mijn 65e verjaardag hoop te vieren. Het zaadje was geplant. Een heel speciaal tintje geven aan die mijlpaal, dat ik later zeg: "ik fietste een monstertocht op mij 65e'. Herinneringen maken, zoiets dus. Natuurlijk gaat mijn eigen doel hand in hand met het goede doel. Kanker houdt de laatste jaren vreselijk huis is mijn eigen omgeving, Het gaat als een monster te keer en pakt wat ie pakken kan lijkt het. Zoveel verdriet, zoveel verliezen. We hebben inmiddels 5 kleinkindjes, ik moet er niet aan dénken dat hun zoiets overkomt. Met de opbrengst van deze Monstertocht gaan we zieke kindjes de kans geven waar ze recht op hebben. Namelijk, net als ik zelf…... ..65 mogen worden! Daarom dus!

Geert Putman

Vanaf 2016 ben ik lid van WTV Centurion in Wehl. Een hele fijne fietsclub. In die club zijn zeker wel 10 leden die meedoen aan “De Fietstocht”. Natuurlijk heb ik veel verhalen gehoord over hun ervaringen en hoe bijzonder deze tocht wel niet is. Voor mij reden om eens na te gaan denken over deelname aan de tocht. Volgend jaar april word ik 65 jaar dus als ik mee wil doen gaat het tijd worden. Ik ben heel blij dat ik mee kan gaan doen ondanks dat ik ook wel wat twijfels heb gehad over de zwaarte van de tocht. Ik ga er voor. Maar bovenal vind ik STICHTING BERGH IN HET ZADEL een fantastisch initiatief en heb veel respect voor de mensen die aan de basis staan van deze organisatie en de vele vrijwilligers die zoveel goed werk doen en enthousiasme uitstralen. Ik ga mijn best zo veel mogelijk geld binnen te halen voor de “kindjes” en voor al diegene die zo graag aan deze tocht mee hadden willen doen maar niet kunnen door die vreselijke ziekte. Juni 2019 hoop ik ook mooie verhalen te kunnen vertellen over “De Fietstocht”.

Ellen Berntsen

Sporten als ontspanning, heerlijk! Hardlopen, schaatsen maar bovenal veel fietsen. Bergh in ’t Zadel sluit dus perfect aan bij deze bakkersdochter. Ellen Berntsen, geboren en opgegroeid in Azewijn, startte eind jaren negentig in Zelhem samen met haar partner Wilbert Sinderdinck Ellens Restaurant. Sindsdien timmeren ze flink aan de weg en zijn actief in het restaurantwezen maar ook in feesten, partijen en catering. Tevens organiseren zij en haar team het hele jaar door verschillende evenementen. Denk aan een aspergediner met lentewandeling vooraf, een whisky & spijs proeverij, bieravonden of het Giga Geniet Festijn op prachtige buiten locatie. Dit is enkel een greep uit het bijzonder grote en bovenal gezellige aanbod van de gastvrije Ellen. Gastvrijheid is haar passie, zij maakt graag gewone momenten bijzonder. Ze gaat stralen wanneer ze gasten in de watten kan leggen. Sinds afgelopen jaar is Ellen ambassadeur van Berg in ’t zadel. Ellen: “Een doel die oprecht en transparant is, waar heel duidelijk zichtbaar is waar het ingezamelde geld naar toe gaat. Het enige dat je kunt doen is een steentje bijdragen aan het onoverkomelijke. De ziekte openbaart zich overal om je heen, hier moet en kan wat aan gedaan worden en daar is Bergh in ’t Zadel hard voor aan het knokken. Van dichtbij heb ik meegemaakt wat kanker met een mens doet en met de dierbaren er om heen. Slopender dan kanker wordt het niet. Graag zet ik me in om aan dit mooie doel mee te helpen!

Jan Veenhof - fietser - Bergh in het Zadel

Jan Veenhof - 'sHeerenberg

Voor wie mij nog niet kent: ik ben al 37 jaar getrouwd met Anney. Samen hebben we een zoon, Lucas. In 2001 kreeg ik bij een routine-onderzoek te horen dat ik Chronische Lymfatische Leukemie heb. Een niet te genezen vorm, maar verergerd, sluipend met de jaren. Op zo’n moment stort de wereld in en je ziet het even niet meer zitten. Maar met een goed thuisfront en fijne vrienden krabbel je langzaam weer op. Toen ik hoorde van Bergh in het Zadel, dachten we dat is een mooi doel. Samen met mijn kameraden op de racefiets en trainen, want je kunt het echt niet zonder te trainen. De eerste tocht van Grenoble naar ’s-Heerenberg, geweldig wat een sfeer, wat een eenheid, prachtig om hier deel van uit te kunnen en mogen maken. Maar eerlijk is eerlijk, na de eerste tocht heb ik de fiets meteen verkocht, was er helemaal klaar mee om op die fiets te zitten. Het volgend voorjaar begon het toch weer te kriebelen, toch weer een racefiets gekocht. Daarna nog de Vijflandentocht, de Oranjetocht en de Klaverviertocht gefietst. Bij de laatste keer had ik twijfels om mee te fietsen, het wordt toch wel zwaarder. Uiteindelijk toch weer meegefietst en volbracht. Ik dacht dit was de laatste keer. De ziekte is nog steeds redelijk stabiel, maar vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten worden erger (maar ik mag niet klagen). Maar nu het project Therapieresistentie acute leukemie bij kinderen is, moet ik zeker mee doen, want kinderen met kanker is toch helemaal verschrikkelijk. Ik ben dus nog steeds aan het fietsen met de Grenslandrijders en het streven is om de volgende tocht ook uit te fietsen en tevens een lustrum vol te maken. Bergh in het Zadel is een fantastische stichting, waarbij het geld op de juiste plek terecht komt zonder aftrek van organisatiekosten met tevens een goed stel vrijwilligers en organisatoren. Top!

Tommy Firing - fietser Bergh in het Zadel

Tommy Firing

Fietsen is mijn passie en volgde Bergh in het Zadel dan ook altijd en dacht dan dat wil ik ook een keer doen. Na een paar keer de reünietocht gefietst te hebben wist ik het zeker, goede sfeer en fietsen voor een goed doel. Ik heb veel mensen gekend en ook familie die kanker hebben gehad en zijn overleden ,en dat zet je wel aan het denken. Dus iets doen voor een goed doel is dan ook belangrijk. Ik hoop dat we een mooie tocht maken en veel geld zullen ophalen. Ik kijk er naar uit en wens iedereen een fijne tocht.

Ivan Büttner

Mijn naam is Ivan Büttner. Ik woon in Doetinchem samen met Marjolein en onze 4-jarige zoon Lennon. In 2015 heb ik voor het eerst mee gefietst met BIHZ. Ook deze editie wil ik mij weer inzetten voor het goede doel. Kanker is helaas een ziekte die bij velen voorkomt. Door met mijn grootste hobby geld in te zamelen voor het onderzoeksproject “Therapie-resistentie acute leukemie bij kinderen” hoop ik steentje te kunnen bijdragen aan het gevecht tegen deze ziekte.

Tonny Heijink

Op een dag wordt je lid van een sportieve gezellige toerclub De Grenslandrijders. Wanneer de training intensiteit van de groep gedurende elk 3e jaar toeneemt is er te merken dat er iets gaande is, er staat EEN TOCHT voor de deur!!! De doelen van BIHZ, de saamhorigheid en de mogelijkheid om iets te doen tegen die verschrikkelijke K ziekte vind ik een prettige gedachte lees stoer om mijn steentje te mogen en kunnen bijdragen.

Lars-Peter Reumer

Opgegroeid in 's-Heerenberg, heb ik sinds mijn studie al diverse plaatsten gezien en bewoond: Ik voel me nog steeds een trotse Achterhoeker. Laat ik nu net in de krant gelezen hebben, dat 's-Heerenberg strikt genomen Liemers is? Helaas, Achterhoeker blijft het. Ik ben sinds 2005 woonachtig in Arnhem en een golfer en gelegenheidssporter: Ik hoor wel eens dat de knop aan of uit staat. Ik houd van afwisseling en een beetje uitdaging: 2 Marathons, 1,5 Berg in het Zadel tochten en een fiets-golf rondrit langs de Ierse kust zijn al afgevinkt van de bucket list. Vanaf nu wordt er de hele winter weer eens doorgetraind, nu dan op de fiets: Heerlijk. De weg er naartoe is vaak mooier dan het doel zelf. Mijn broer Sander bekijkt de BihZ tocht van achterin het peloton, ik waarschijnlijk van voren (voor de niet-kenner: Het is andersom in dit peloton..). En ja, iedereen maakt zijn/haar fair share of kanker mee. Ik ga ervan uit dat er weer een mooie som opgehaald kan worden. Alle donateurs, sponsoren en vrijwilligers veel dank alvast!

Chris Peters

Geboren en getogen in ’s-Heerenberg ben ik ook opgegroeid met het fenomeen Bergh in het Zadel. In eerste instantie wat meer op afstand omdat ik sinds mijn jeugd bij MvR voetbal en me niet zozeer met wielrennen bezig hield. Maar door de deelname van mijn schoonvader als motorbegeleider tijdens de tocht van 2007 kreeg ik een goed beeld van de omvang van de tocht, de te leveren prestatie van de renners en het groepsgevoel binnen BIHZ. Het was ook in deze tijd dat ik door de lokale wielrenheld Herman Reesink, mijn collega in die tijd, meer interesse kreeg in het wielrennen. In 2014 heb ik vervolgens de stoute schoenen aangetrokken: ik heb een wielrenfiets overgenomen van een goede vriend en ben begonnen met wielrennen. Na het overlijden van mijn vader in 2016, een moment waarop je één en ander in perspectief plaatst, heb ik me datzelfde jaar op de reservelijst laten zetten om deel te kunnen nemen aan de tocht in 2019. Na de eerste reünietocht in 2017 is het enthousiasme alleen maar verder gestegen: BIHZ is een fantastische groep van renners en vrijwilligers die samen een positieve bijdrage proberen te leveren door het inzamelen van gelden voor de kankerbestrijding. Ik kijk enorm uit naar de tocht naar Leipzig.

Evelien Schütters

In het verleden heb ik recreatief vele lange afstanden gefietst, waaronder 4x de Elfstedentocht. Destijds was mijn doel om ooit een tocht van Bergh in het Zadel te fietsen. Het is er echter nooit van gekomen. In deze tijd worden 2 op de 3 gezinnen geconfronteerd met kanker in de familie of in het gezin. Als geen ander weet ik wat dit voor een gezin betekent omdat mijn man en vader van onze zoon Lenn in 2015 op 43 jarige leeftijd aan galwegkanker is overleden. De tocht van 2019 voor onderzoek naar kinderoncologie spreekt mij daarom ook des te meer aan en motiveert mij om een steen bij te dragen aan dit fantastische onderzoek. Tijdens de Reünietocht heb ik de bijzondere ervaring gehad om met een grote groep renners, die allemaal hetzelfde doel hebben, een lichamelijke prestatie te leveren. Dit, maar ook het feit dat de stichting volledig door vrijwilligers gedragen wordt en het sponsorgeld voor 100% naar het goede doel gaat, spreekt mij zeer aan. Daarom ben ik heel blij dat ik mee mag fietsen in 2019; Ik ga ervoor!

Haico Elshof

Ik woon in Kilder en ben getrouwd met Monique. We hebben een zoon Dennis en dochter Tessa. 24 jaar heb ik bij Postkantoren BV gewerkt, maar na een reorganisatie ben ik mijn passie gaan volgen en sinds 2009 is Bestratings- en Hoveniersbedrijf Haico Elshof een feit. Ik heb altijd veel gefietst: wielrennen, veldrijden en mountainbiken. Vele wedstrijden gefietst. Zelfs in Oostenrijk, daar werd ik 3e met de wereldkampioen-schappen. Het waren mooie tijden, maar door het opbouwen van mijn eigen bedrijf en de druktes daaromheen moest het fietsen wijken. Nu ben ik weer begonnen met fietsen. Ik wilde altijd al heel graag meedoen met Berg in het zadel en ben blij dat ik mij mag inzetten voor de strijd tegen kanker tijdens het uitoefenen van mijn sport. Dit samen te doen met alle renners en daaronder mijn jongere broer Michel en zijn zoon Ids vind ik helemaal geweldig. Zij fietsen voor hun overleden vriend, ook een bekende van ons. Zelf fiets ik voor allen die strijden tegen deze vreselijke ziekte. Op dit moment zijn er o.a. 2 nichten van mij en ook onze beste vriendin aan het strijden tegen kanker. Dat van dichtbij mee te maken zorgt er wel voor dat je een pas op de plaats doet. Ze zeggen niet voor niets: Pluk de dag!

Manon Berendsen

Hallo, in mijn vrije tijd ben ik veelvuldig op de racefiets te vinden, het is een grote hobby van me. Tijdens mijn dagelijkse werk als fysiotherapeute kom ik veelvuldig in aanraking met kankerpatiënten en helaas ook in mijn privé leven maak ik het mee. Anderhalf jaar geleden, is een fietsmaat van me en tevens oud- BerghinhetZadel renner, Theo Scholten, overleden aan de gevolgen van kanker, een aantal ouders van collega’s en vrienden van mij inmiddels ook en een kleine 2 jaar geleden heeft mijn vader te horen gekregen dat hij uitgezaaide prostaatkanker heeft. Hij wordt hier voor behandeld met als doel levensverlenging en behoud van kwaliteit van leven. Genezing is helaas niet meer mogelijk, dus uiteindelijk zal hij komen te overlijden aan de gevolgen hiervan. Dit allemaal tezamen heeft me aan het denken gezet: je wilt graag wat kunnen doen en tegelijkertijd voel je je zo machteloos. Recent ben ik door andere BerghinhetZadel renners enthousiast gemaakt voor de 4-jaarlijkse sponsortocht! Mijn grote hobby combineren met een super goed doel: Geld inzamelen voor onderzoek tegen Kanker! Ik vind het een grote eer dat ik er in mei 2019 bij mag zijn en zodoende mijn steentje bij kan dragen! Leipzig, here we come!

Sander Reumer – Berg en Dal

Mijn oorsprong ligt aan de Van Heeklaan in ’s-Heerenberg waar Mountain Stars elke avond een informele training op het ‘trapveldje’ belegde. Heel veel jaren, kilo’s en (al dan niet gesimuleerde) blessures later leek het toch een betere optie te gaan fietsen. Door (basketbal)vrienden kwam ik in aanraking met Bergh in het Zadel en fietste ik in 2003 voor het eerst mee. Het was een waar avontuur en direct werd ik gegrepen door de BihZ sfeer. Eerlijk is eerlijk, op dat moment, ik was al 33, had ik nog niet heel veel met kanker te maken gehad. Dat begon eigenlijk pas echt toen Peter van de Riet, ook een deelnemer in 2003 én een basketballer, overleed. Daarna ging het helaas snel en tot het moment van vandaag heb ook ik te maken met de ziekte. Het uiteindelijke doel van het fietsen werd logischerwijs meer en meer belangrijk. Het is en blijft van levensbelang dat er geld bijéén wordt gebracht om de ziekte op den duur het hoofd te kunnen bieden. Het miljoen van de vorige editie was een supermooie mijlpaal maar die hopen we natuurlijk in 2019 ruimschoots te overtreffen. De algemene opinie is dat het de zwaarste tocht ooit wordt, hopelijk is het avondprogramma dan ook al ingecalculeerd….maar, ‘Opgeven is geen optie’ dat door Alpe d’Huzes wordt gebruikt is zeker ook op ons van toepassing!

Bert Arendsen - Groesbeek

Dit wordt mijn 3e tocht voor Bergh in het Zadel. Negen dagen fietsen en waar iedereen het zelfde doel voor ogen heeft. Geld ophalen voor onderzoek, om kanker de wereld uit te krijgen. Een strijd die ooit gewonnen gaat worden. Na het verlies van mijn vrouw Yvonne en zwager Edwin, allebei veel te vroeg overleden aan de gevolgen van kanker, draag je littekens mee voor de rest van je leven. Ik blijf mij daarom inzetten voor Bergh in het Zadel. Fietsen is mijn hobby en als je de sfeer en vriendschap in het peloton voelt wil je elke vier jaar mee. Mijn roots liggen in ’s-Heerenberg, maar woon nu samen met Anita in Groesbeek. Ik wens een ieder veel succes met de voorbereidingen en het binnenhalen van sponsorgeld. Tot 24 mei 2019. Op naar Leipzig !

Sebastiaan & Monique Holleman

Dit is de tweede keer dat wij samen deelnemen aan Bergh in het Zadel. Sebastiaan heeft in 2008 teelbalkanker gehad en is nu na 10 jaar officieel kankervrij verklaard. Vanaf 2009 zijn wij begonnen met fietsen en is het een belangrijk onderdeel van ons leven geworden. Wat is er dan mooier om je hobby in te kunnen zetten voor de strijd tegen kanker. Onze werkgever Mainfreight in ’s-Heerenberg steunt Bergh in het zadel al jaren en zo zijn wij ook in aanraking gekomen met deze stichting die geheel draait op enthousiaste vrijwilligers. Wij kijken er naar uit om in 2019 aan de fietstocht Bergh – Leipzig – Bergh deel te nemen.

Rick Engelen

Ben erg betrokken met de wielersport. Zit in de organisatie van het Wielerfestival Montferland waar we de Mtb marathon organiseren en diverse cyclocross wedstrijden. Na jaren zelf fanatiek fietsen bij de Zwaluwen in Doetinchem en Grenslandrijders is het fietsen vorig jaar op een wat lager pitje komen te staan. Nu weer plannen maken met als doel het fietsplezier terug krijgen. Vanuit de deelnemers uit de voorgaande edities heb ik veel mooie verhalen en positieve reacties gehoord. Ik vond het nu tijd om hier een steentje aan bij te dragen en sluit aan op mijn doel, het fietsplezier terug krijgen. Ondertussen ook van dichtbij een situatie meegemaakt waarin je bewust wordt hoe belangrijk de onderzoeken zijn, voor genezing van deze vreselijke ziekte. Afgelopen reünie tocht super veel plezier gehad met de gezellige groep deelnemers en begeleiders. Heb er zin in!

Erik Rosendaal

In 1999 heb ik de tocht vanuit Lillehammer gefietst. Een geweldige ervaring. In 2003 moest ik helaas een paar dagen voor de start ten gevolge van een sleutelbeenbreuk wisselen van renner naar begeleider. Hetgeen ook weer een geweldige ervaring was, met name de nacht dat we met een kapotte vrachtwagen aan de Route Du Soleil bij Lyon stonden. Samen met Gijs Roordink en Henk van Essen hebben we daar geweldige diepgaande gesprekken gevoerd. Het is dan ook erg jammer dat Gijs er niet meer bij is. Henk heeft het logo voor mijn makelaarskantoor ontworpen, ook alweer 12 jaar geleden. In 2007 ben ik een paar dagen in de begeleiding mee geweest, waarbij met name de overnachting in Leuven legendarisch was. In 2011 ben ik mee geweest als gastenbegeleider in de Oranjetocht, ook weer een fantastische tocht. De tocht van 2015 moest ik helaas aan mij voorbij laten gaan. Op dit moment ben ik lid van de sponsor commissie. Verheug me op de tocht van 2019 en zal dan mee gaan als begeleider om met iedereen mee te helpen deze tocht tot een succes te maken.

Mike Sommers ‘s-Heerenberg

Ik ben Mike, 44 jaar, getrouwd en vader van 2 dochters en geboren en getogen in ‘s-Heerenberg. Ik wil, ik wil, ik wil......hoe vaak hoor je dat niet. Wat ik écht wil ? 1 medicijn waarbij alle kankerpatiënten mee geholpen zijn. Is dat haalbaar? Op den duur misschien, maar daar is héééél veel onderzoek voor nodig en daar is heel veel geld voor nodig. Mooie van het geld ophalen voor Bergh in het Zadel is, dat alles gedoneerd wordt aan 1 of meerdere project en dat nul komma nul aan de strijkstok blijft hangen. Iedereen , maar dan óók iedereen die mee doet, van begeleider tot renner tot politie, iedereen doet het met veel plezier en we willen uiteraard een recordbedrag ophalen zodat onderzoeken verder kunnen. In 2011 was mijn vuurdoop met de Oranjetocht, toen genoten vooral van de inzet van iedereen en de kameraadschap. Samen die “pukkels”over, niet wetende in welk bed of accomodatie je terecht komt en uiteindelijk genieten van die laatste km’s bij binnenkomst. Volgend jaar zal ik in mei er net zo staan als in 2011, een marathon hoef je niet getraind te hebben om te lopen, doorzetting is bij mij al meer dan 50%, dus we gaan het uiteraard halen en ik kijk nu al uit naar het mooie glooiend Duitse landschap.

Theo Reijmer

Hallo, mijn naam is Theo Reijmer, ben 54 jaar en ik kom uit Kilder. De tocht naar Leipzig wordt mijn tweede tocht voor Bergh in het Zadel. In 2015 heb ik voor de eerste keer meegedaan en het was een geweldige ervaring. Het uitoefenen van je hobby en tegelijkertijd het goede doel ondersteunen. Mooier kan haast niet. Iedereen krijgt in zijn of haar naaste omgeving wel te maken met de ziekte kanker, ook ik heb het de laatste jaren in mijn directe omgeving te vaak meegemaakt. Onlangs hebben we nog afscheid moeten nemen van een Raad van Elf lid van de Kilderse Carnavalsvereniging op de leeftijd van pas 35 jaar. Zo onwerkelijk. In 2015 werden we na de Klaver4tocht ook weer geconfronteerd met de harde werkelijkheid. Mijn buurman en fietsmakker Edwin, die nota bene had meegefietst, kreeg het nieuws wat niemand wil krijgen, de kanker was teruggekeerd in al zijn hevigheid. Vlak voor zijn overlijden in november 2015 hebben we hem de belofte gedaan om de tocht van 2019 te gaan fietsen, de fietstocht naar Leipzig zal voor mij dan ook een speciale betekenis hebben. Ik hoop dat we ook deze editie weer veel geld op mogen halen voor het goede doel en dat we zo ons steentje kunnen bijdragen aan de bestrijding van deze rotziekte.

Robin ter Beest 'sHeerenberg

Bergh - Leipzig - Bergh wordt voor mij de vijfde keer dat ik meefiets voor Bergh in het Zadel. De voorgaande vier tochten zijn een fantastische ervaring geweest en hebben een geweldige indruk op mij gemaakt. De saamhorigheid, het sportief bezig zijn, de gezelligheid en vooral het zoveel mogelijk geld inzamelen om die verschrikkelijke ziekte uit de wereld te krijgen zijn voor mij de redenen om in 2019 weer mee te fietsen. "Ik heb er zin in en ga de uitdaging weer aan".

Tonny Hendriksen - Stokkum

Omdat fietsen mijn grootste hobby is, is het om de vier jaar meedoen met "Bergh in het Zadel" bijna een vanzelfsprekendheid. Nog altijd worden veel mensen getroffen door deze vreselijke ziekte. Het mooie van "Bergh in het Zadel" is dat we ons gezamenlijk inzetten voor een treffend onderzoeksproject dicht bij huis. Daarnaast levert het deelnemen aan deze fietstochten naast de sportieve uitdaging veel plezier, gezelligheid en een grote mate van verbondenheid op.

Laurens Gerner

Mijn naam is Laurens Gerner en ik ben sinds 2011 gaan wielrennen bij een club, namelijk RTC de Pedaleur uit Doetinchem. De reden dat ik mee ga doen is dat ik het als een prachtige uitdaging zie om zoveel kilometers in zo’n korte tijd achter elkaar weg te trappen, maar bovenal om een bijdrage te leveren aan het noodzakelijke onderzoek om kanker te kunnen overwinnen. Als gezin hebben we veel meegemaakt, waaronder het verlies van mijn moeder als gevolg van deze ziekte, maar vooral het overlijden van onze zes jarige dochter. Mijn vrouw en drie andere dochters steunen mij dan ook volledig om ons steentje bij te kunnen dragen aan het doel van dit prachtige evenement.

Jan Evers

Ik ben getrouwd met Angelique en vader van Dion, Twan en Siem en wij wonen in Wehl. In 2015 heb ik voor het eerst meegefietst met Bergh in het Zadel, de Klaver4tocht. De reden dat ik mee doe aan Bergh in het Zadel is om samen iets te kunnen doen voor de velen die te maken krijgen met de vreselijke ziekte kanker. Door een familielid en de verhalen van andere die met kanker te maken hebben gekregen, voel ik me gedreven om een van mijn grote passies, namelijk fietsen te benutten en op deze manier iets te kunnen betekenen voor alle mensen die momenteel aan deze ziekte lijden, maar ook zeker voor degenen die hier in de toekomst mee te maken krijgen. Ik ben trots om hieraan een steentje te kunnen bijdragen en hoop op een mooie en vooral een gezellige tocht in 2019.

Wilco Thomassen

Ik ben getrouwd met Anja en vader van Tom (15) en Emma (12) en woon in Azewijn. Wij hebben kanker van heel dichtbij meegemaakt, Anja heeft borstkanker gehad en naaste familieleden hebben hiermee te maken en/of zijn overleden aan kanker. Daarom heb ik in 2013 voor het eerst een racefiets gekocht en ben 6 x de Alpe d’huzes op gefietst. Via Theo Mijnen en Erik Roosendaal kwam ik in aanraking met Bergh in het zadel. In 2015 heb ik voor het eerst mee gefietst met de Klaver4tocht, dit was een prachtige-uitdagende en gezellige belevenis. Dit heeft ons dan ook doen besluiten om naast fietser ook ambassadeur te worden. Mei 2019 wil ik weer meefietsen. Het zal weer een grote uitdaging worden! De betrokkenheid bij Berg in het zadel is groot 100% van de opbrengst gaat na kanker projecten en waarbij we hopelijk veel mensen kunnen helpen!

Olaf Welling

Met onze familie zijn we jarenlang als Ambassadeur betrokken bij Stichting Bergh in het Zadel. Voor mij persoonlijk is dit een mooi moment om eens te gaan beleven hoe het is om deze prachtige tocht zelf mee te fietsen. Het is een mooie sportieve uitdaging die ik graag aan ga. Daarnaast biedt het meedoen natuurlijk ook een extra kans om mensen uit mijn omgeving kennis te laten maken met de stichting en hen te vragen hun steentje bij te dragen aan het onderzoek tegen kanker. Binnen mijn gezin, familie en vriendenkring heb ik meermaals met de ziekte te maken gehad. Hierdoor voel ik mij extra gemotiveerd om de gestelde doelen te halen; op de fiets en ook als Ambassadeur. Nu stap ik op de fiets om te gaan trainen, tot snel! Groet Olaf.

Michel Elshof

In 2013 hebben we met een groep buurtkameraden uit Kilder besloten om mee te gaan fietsen met Bergh in het Zadel bij de eerst volgende tocht in 2015. Een van de fietsers was mijn vriend Edwin die mee zou fietsen voor zijn zus die aan kanker was overleden. In de voorbereiding van de tocht werd bij Edwin ook kanker geconstateerd en ondanks een zware operatie kon hij toch nog meefietsen. In november van dat jaar bleek die strijd niet te winnen en is hij overleden. Net voor zijn overlijden had hij nog voor ons een app groep ‘Bergh in het Zadel 2019’ aangemaakt. Dat mijn zoon Ids aan Edwin aangegeven had om mee te fietsen op zijn fiets maakt dit natuurlijk zeer speciaal om dit samen te doen. Wat zou hij trots geweest zijn. Dus die tocht gaat gefietst worden en samen zetten we ons in tegen de strijd tegen kanker.

Bennie Wenting

Omdat fietsen een van mijn grootste sportieve liefhebberijen is, doe ik al vanaf 1990 mee met de tochten van Bergh in het Zadel. In de loop der jaren heb ik daardoor veel fietsvrienden leren kennen. Ook het steunen van kankeronderzoek vind ik heel belangrijk. De onderlinge saamhorigheid onderweg is heel bijzonder. Daarom verheug ik mij weer op de volgende tocht. Het kweken van plantjes is een hobby van mijn vrouw. Door er een vrije gift voor te vragen voor Bergh in het Zadel heeft ze de afgelopen jaren al heel wat sponsorgeld verzameld. Dus al met al zijn we nuttig bezig met het beoefenen van onze passies.

Arjan van der Slegt

Mijn naam is Arjan van der Slegt, ik woon samen met mijn vriendin Carlijn en zoon Jack. Dit wordt mijn eerste tocht die ik ga mee fietsen met BihZ en kijk daar ook naar uit. Iedereen heeft namelijk wel iemand die in aanraking is gekomen met de verschrikkelijke ziekte kanker, zo ook in mijn kring. Dit is mijn manier om een steentje bij te dragen om te helpen deze ziekte te bestrijden bij de kern, onderzoek om het te voorkomen. Naast het goede doel lijkt het mij ook prachtig om deze tocht met zoveel mensen te mogen fietsen. Via deze weg wil ik dan ook alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage!

Floris Zwarteveen

Inmiddels ben ik 57, woon in Loerbeek, getrouwd met Ingrid, twee dochters en één kleindochter. In 2015 reed ik voor het eerst mee met Bergh in het Zadel. Ik wilde graag bijdragen aan een goed doel en vond het mooi dat ik dit kon combineren met het plezier in het fietsen. Maar Bergh in het Zadel is meer. Het is een club mensen die zich onbezoldigd en gepassioneerd inzet om kanker de wereld uit te helpen. Nauwgezet wordt er op toegezien dat het gedoneerde geld ook alleen maar gebruikt wordt voor het doel waarvoor het gedoneerd is. De activiteiten, en met name de fietstocht, worden tot in de puntjes geregeld. Maar het is ook dezelfde club die schouder aan schouder staat als er mensen zijn die dit nodig hebben. Bewondering, enthousiasme, ontroering, trots, het is allemaal onderdeel van mijn ervaring met Bergh in het Zadel. Ik kijk er weer enorm naar uit om hieraan een steentje bij te kunnen dragen.

John Teunissen ’sHeerenberg

De komende tocht wordt mijn zevende, de derde (1995) en laatste (2015) heb ik jammer genoeg niet mee kunnen doen. Vanaf het begin was mijn drijfveer; het bijdrage aan de bestrijding van kanker in combinatie met het leveren van een prestatie en het hebben van veel plezier. Dat uitgangspunt telt nog steeds en misschien wel meer dan in de begin jaren van Berg in het Zadel. Enerzijds omdat blijkt dat er nog steeds veel geld nodig is voor kankeronderzoek en anderzijds omdat het in toenemende mate wegvallen van dierbaren leert dat je zolang je daar toe in staat bent zoveel mogelijk moet profiteren van de mooie en fijne dingen van het leven. De komende tocht, daar ben ik van overtuigd, zal zeker onder de categorie ‘mooie en fijne dingen’ kunnen worden geschaard. Ik verheug me daarbij niet alleen op de uitdagende etappes die de voorbereiders hebben uitgestippeld, maar ook op oh zo noodzakelijke ‘cooling-down’ activiteiten die ons te wachten staan. Gezamenlijk maken we er weer een groot fietsfeest van waarbij we natuurlijk af en toe stil zullen staan bij degene die niet of niet meer zo bevoorrecht zijn als wij.

Frida van der Sluis

Ik mag weer meefietsen, met de bijzondere stichting, Bergh in het Zadel, die warmte, kracht en saamhorigheid uitstraalt en zich inzet met alle vrijwilligers, om zoveel mogelijk geld in te zamelen, voor bestrijding van de vreselijke ziekte kanker!! Nu voor kinderen, die eigenlijk een onbezorgde jeugd zouden moeten hebben. Na de Oranjetocht in 2011 en de Klaverviertocht in 2016, nu op naar Leipzig en terug. Met mijn Tacoyo Event ( een in-en ontspanningstraining op muziek) op zaterdag 12 januari 2019, in Apeldoorn, met 128 deelnemers, hebben we een mooi bedrag bij elkaar gesport van € 1600,=!! Wat een enthousiaste mensen, die met zijn allen deze bijdrage bij elkaar gesport hebben. Ik heb er zin in, maar wat ik het belangrijkste vind, dat de twee onderzoeken: Therapieresistentie acute leukemie bij kinderen en het combineren van radio- en immunotherapie snel en goeie resultaten gaan opleveren. Op naar vrijdag 24 mei 2019, nog even trainen..... :-).

Rudy Lubbers – Westervoort

Hoi, mijn naam is Rudy Lubbers. Dit wordt alweer mijn 7de deelname aan de fietstocht. Ik ben sportief aangelegd en zit graag op de racefiets, ben regelmatig te vinden op de spinningfiets in de sportschool en doe ook aan meerdaagse hiking-tochten in Oostenrijk, dit alles samen met mijn vrouw Monique. Ik ben erg blij en trots dat ik weer mee kan/mag doen aan deze bijzondere tocht. Tijdens de fietstocht bereik ik de leeftijd van 60 jaar. Ik vind de combinatie van deze sportieve uitdaging met het Goede Doel, waarvoor ik me al jaren inzet, erg inspirerend. De kameraadschap en gezelligheid is ook belangrijk om het grotere doel te bereiken; namelijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Bergh in het Zadel. Ik hoop mij nog vele jaren te kunnen inzetten voor deze mooie Stichting. Aan de vele nieuwe deelnemers: welkom en geniet van de tocht!

Sjors Radstake

Werken is mijn hobby zeggen mijn vrouw Denise en m’n 2x zoons Wes & Sam. Fietsen is dat zeker niet en ben al helemaal geen fan van de ziekte kanker. Maar het kan ons allemaal overkomen! We hebben of krijgen er helaas allemaal mee te maken in onze (directe) omgeving. 1 op de 3 mensen krijgt helaas deze verschrikkelijke ziekte. In 2011 als eendaags toeschouwer in de koers mee geweest en 2015 heb ik voor het eerst mee mogen fietsen…… Schitterende beleving! Voor deze mooie, goede, enthousiaste club vrijwilligers en wielrenners van BihZ maak ik graag weer 9x dagen tijd vrij van m’n (werk)hobby, om als gelegenheid wielrenner mijn steentje bij te dragen naar meer kankeronderzoek……

Martijn Lammers

Getrouwd met Kim en hebben samen 2 kinderen. Een dochter van 14 en zoon van 11 jaar oud. In 2015 voor het eerst mee gefietst met de klaver 4 tocht. Het onthaal in de binnenstad van ’s-Heerenberg was erg indrukwekkend. De klaver 4 tocht was een zware maar de tocht die nu voor de deur staat gaat zeker zo zwaar worden. Met 12.000 hoogtemeters wordt dit zeker afzien. Dit jaar is het ook al weer 24 jaar geleden dat mijn vader is overleden aan deze verschrikkelijke K…. ziekte. Om weer mee te doen hoefde ik ook niet lang over na te denken. Helaas in 2018 niet veel kunnen fietsen door wat fysieke ongemakken. Sleutelbeenbreuk en hernia operatie. Gelukkig ben ik op tijd hersteld. Heb er zin in.

Bertil ter Maat

Ik ben Bertil ter Maat, 43 jaar en woon met mijn vrouw Herlinda en twee dochters Noa (13), Fien (11) in Aalten. Nadat ik een aantal jaren niet gefietst had, kwam ik in 2009 via mijn werkgever, Mainfreight (toen nog Wim Bosman), in aanraking met de stichting Bergh in Het Zadel. De oranjetocht in 2011 was mijn eerste tocht. Sinds die tijd ben ik weer veel gaan fietsen. Na de Klaver4tocht in 2015 is Herlinda ook besmet geraakt met het fietsvirus en loopt het fietsen als een rode draad door ons gezin. De tocht naar Leipzig wordt ondertussen mijn derde tocht voor Bergh in het Zadel. Het is opnieuw een beleving om de tocht succesvol uit te fietsen en vooral te genieten onderweg. In 2000 en 2016 ben ik met succes behandeld tegen lymfeklierkanker. Ik hoop dat dit “succes” ooit voor iedere kankerpatient kan gelden. Hiervoor is er nog veel geld nodig voor onderzoek om uiteindelijk de kanker definitief uit te bannen.

Joost Berndsen - fietser - Bergh in het Zadel

Joost Berndsen

Sinds 2016 zijn wij als Altop groep Ambassadeur van Bergh in het Zadel. Ikzelf kende de organisatie al, maar werd pas echt enthousiast na een campagne die ik in 2015 samen met negen ‘vrienden van Altop Kunststoftechniek’ heb gevoerd. We deden toen mee aan Alpe d’Huzes. De tocht was fantastisch, maar de weg ernaartoe (de campagne zelf) gaf minstens zoveel voldoening en plezier. De combinatie van campagne voeren, geld inzamelen, sportief bezig zijn en mensen inspireren; dat is wat de uitdaging zo mooi maakte. Die beleving heeft ook Bergh in het Zadel; dat is waarom wij Ambassadeur zijn geworden van deze stichting. Een belangrijk speerpunt vind ik, dat 100% van het opgehaalde bedrag terechtkomt bij het geselecteerde onderzoek. De organisatie is heel fanatiek en betrokken bij haar doelen. Die ‘spirit’ vind ik belangrijk. Ik wil met het bedrijf niet alleen ‘op het lijstje staan’ om te laten zien dat we een goed doel steunen; ik wil een wezenlijke bijdrage leveren. De Bergh-Leipzig-Bergh tocht is wat mij betreft een grotere uitdaging dan de Alpe d’Huzes, maar ook één met een gezellig karakter. Ons kent ons. Er doen veel regionale ondernemers mee. Meedoen aan deze tocht versterkt dus ook mijn netwerk als ondernemer. Op persoonlijk vlak is zo’n uitdaging een flinke stok achter de deur om topfit te blijven. Ik heb een doel om naartoe te trainen. Excuses worden dan minder snel gemaakt. Ik moet voor mezelf die benodigde kilometers maken om er zeker van te zijn dat ik de uitdaging aan kan. De combinatie van de voorpret, de juiste filosofie en de betrokkenheid bij het doel, maken de Bergh-Leipzig-Bergh tocht tot de perfecte uitdaging voor mij. Ik werk er hard voor en kijk er heel erg naar uit om samen met de groep een mooie tijd te beleven en een mooi bedrag op te halen voor KWF.

Sjaak Reumer

Toen ik in 2013 met pensioen ging, had ik me voorgenomen me niet meer van alles op de hals te halen. Met het wielrennen, het carnaval, en de schrijverij had ik voldoende baantjes om mezelf aangenaam bezig te kunnen houden. Inderdaad trokken verschillende verenigingen en organisaties aan de bel, maar mijn antwoord was steeds ‘nee!’ Totdat Theo Mijnen me belde en mij vroeg of ik voorzitter van de PR-commissie van Bergh in het Zadel wilde worden. Daar kon ik geen nee tegen zeggen, want ik vond BIHZ toen al een geweldige stichting en ik wilde daar graag wat vrije tijd voor beschikbaar te stellen. Bovendien was het schrijven van verhalen en verslagen al jaren mijn grote hobby. Dat heb ik geweten! Van het één kwam het ander. Het bleek méér dan een fietstocht verslaan. Aan alle voorbereidingen moest aandacht besteed worden. Maar er was meer. Acties van particulieren, begrafenissen, jubilea, overal wordt geld ingezameld voor het goede doel. Cheques werden en worden overhandigd en overgedragen aan doktoren en onderzoekers en overal moest verslag van uitgebracht worden. Elk jaar wordt vier keer een golftoernooi gehouden, die tienduizenden euro’s opbrengen, de concerten van onder andere de Barghse Jonges, acties van bedrijven en organisaties. Bovendien zijn er de Ambassadeurs, die verdienen om in het zonnetje gezet te worden middels het blad ‘De Ambassadeur. Allemaal mensen die mee willen helpen om geld in te zamelen voor onderzoek in de strijd tegen kanker. Een enorm goed doel, waarbij niets aan de strijkstok blijft hangen. Daar doe ik graag aan mee.