Sponsortocht prima generale voor grote klus

12-05-2019

De fietstocht langs de kledingsponsors van afgelopen zaterdag, traditiegetrouw de laatste voorbereiding voor de vierjaarlijkse fietstocht, kan heel goed als graadmeter dienen voor de monsterfietstocht van ’s-Heerenberg naar Leipzig en terug. Prima weer, geen enkele panne of incident. Het liep werkelijk als een trein en vrijwel alle fietsers lijken er klaar voor, al ging het om slechts 115 kilometer en dat is heel wat anders dan wat hen over twee weken te wachten staat. 

Om acht uur ’s morgens was het verzamelen bij ‘t Heuveltje in Beek en na een kopje koffie en een krentenbol werden de sponsors bezocht voor het maken van een groepsfoto, die men binnenkort mag ontvangen. Als eerste was Vollenbroek’s betonwerken in Loerbeek aan de beurt, waarna de groep koers zette naar ’s-Heerenberg waar achtereenvolgens Hip en His, Huis Bergh, Pfixx Solar, Wessam Kleding en Royal Fascini werden aangedaan.

Voor een prima verzorgde lunch werd koers gezet naar Dinxperlo waar bij Signovation, het bedrijf van wegkapitein Harry Derksen, soep, broodjes krentenbollen, wafels en koffie en thee klaar stonden. Voldoende brandstof om met de wind op kop naar Regio 8 en Optimaal FM in Ulft te fietsen.

Wielerhuis De Pedaleur, verzorger van de materiaalwagen tijdens de tocht der tochten, was decor voor de volgende fotostop, waarna het naar Partycentrum Plok bij Didam ging. Toen restten nog slechts drie stops in Zevenaar. Eerst werd Spikker Specials aangedaan, waarna een klein stukje verder een foto gemaakt moest worden bij Harrie Arendsen Volvoservice. De fotodag werd afgesloten bij Wiba in Zevenaar, waar de renners na de foto-opname nog een verfrissing te wachten stond. Bij het eindpunt van de tocht bij opnieuw ’t Heuveltje, stond een vrachtwagen met aanhanger van Mainfreight te wachten om als decor te dienen voor de allerlaatste foto van de dag.

Bij ’t Heuveltje binnen stond Dr. Paul Span van het RadbouwUmc te wachten om uitleg te geven over het tweede grote project dat Bergh in het Zadel dit keer voor haar rekening neemt: het onderzoek van Radiotherapie en Immuuntherapie, als de krachtige combinatie voor de behandeling van kanker. De uitleg van Dr Span was kort en krachtig. Dat was ook wel merkbaar aan de aandacht die de renners voor zijn betoog hadden.

Onder de deelnemers tijdens de sponsortocht waren nog twee doktoren, namelijk Frank van Leeuwen en Roland Kuiper, beide werkzaam bij het Prinses Maximacentrum aan het eerste grote doel, Therapie-resistentie acute leukemie bij kinderen. Beide artsen fietsen ook mee naar Leipzig en terug.

De foto's deze dag zijn gemaakt door Robin Sommers, zie ook het fotoalbum Sponsortocht 2019.