Toernooi informatie & Doel

In 2001 is het eerste golftoernooi van GolfdagBergh voor de kankerbestrijding gespeeld op de golfbaan van golfclub Borghees en op één jaar na is Borghees sindsdien gastheer geweest. In 2010 is golf- en countryclub de Voortwisch in Winterswijk erbij gekomen en in 2019 wordt voor de negende keer een toernooi georganiseerd op vier verschillende banen die allen als zeer uitdagend te boek staan. Drie toernooien worden georganiseerd door Golfdag Bergh en één door Rotary Club Bergh, het Helmut Fassin memorial golftoernooi.

Wedstrijden
We spelen een stableford wedstrijd met ¾ handicapverrekening. U kunt zelf kiezen welke wedstrijden u wilt spelen. Mocht u gebruik willen maken van een buggy dan zullen wij deze voor u reserveren. De kosten hiervan dient u zelf met de baaneigenaren af te rekenen.

Bij de knop inschrijvingen kunt u kiezen welke wedstrijd(en) u wilt spelen. Het is mogelijk om u in te schrijven als individuele speler, maar ook kunt u voor een hele flight inschrijven en uw zakelijke relaties uitnodigen voor een mooie golfdag voor het goede doel! Mocht u zich met een flight van vier personen willen inschrijven voor alle vier toernooien, kunt u voor elk toernooi de deelnemers in de flight aanpassen. 

Wilt meedoen aan de clinic? Dat kan ook! Alle banen bieden een uitstekende clinic aan met professionele begeleiding. Bij voldoende animo wordt op elke baan naast de wedstrijd ook een clinic georganiseerd.

Kosten en overige informatie
De kosten van deelname bedragen € 150 per persoon per wedstrijd voor de toernooien op 10 mei, 6 september en 4 oktober en € 125 per persoon voor het Helmut Fassin memorial golftoernooi van RC Bergh op 3 juli.

Wanneer u zich inschrijft voor alle wedstrijden betaalt u derhalve € 575 per persoon. Bij voldoende animo wordt op elke baan een clinic voor de beginnend golfer verzorgd. De kosten voor deelname aan de clinic en de rest van het programma bedragen eveneens € 150, respectievelijk € 125 per persoon.

Voor dit bedrag wordt u ontvangen met koffie /thee en iets erbij. Verder kunt u rekenen op een heerlijk lunchpakket voor onderweg en een lekkernij in de baan. Na de wedstrijd staat een heerlijk buffet of barbecue klaar; dan vindt tevens de prijsuitreiking plaats.

De ontvangst voor elke wedstrijd is vanaf 10.30 uur. De wedstrijden starten om 11.30 uur.

Als u de golfdagen op andere wijze wilt sponsoren neem dan contact op met de organisatie via golfdagbergh@berghinhetzadel.nl.

Prijzen
Tijdens iedere wedstrijd zijn mooie gesponsorde dagprijzen te winnen. Speelt u twee of meer wedstrijden mee? Dan maakt u kans op de eveneens gesponsorde overall prijs die onder die deelnemers zal worden verloot.

Doel
Voorspellen van therapie-ongevoeligheid van kiemceltumoren, een onderzoeksproject van het Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie

Jaarlijks krijgen 600 kinderen in Nederland de diagnose kinderkanker. Hiervan hebben tussen de 25 en 50 kinderen een zogenaamde kiemcelkanker, ontstaan uit een kiemcel die normaal gesproken voor de vruchtbaarheid op latere leeftijd zou moeten zorgen. Deze kiemcel is ontspoord, niet meer in staat goed uit te rijpen, als gevolg waarvan de kanker is ontstaan. De patiënten met een kiemcelkanker worden behandeld met chirurgie vaak gecombineerd met chemotherapie. Het probleem is dat momenteel niet voorspeld kan worden of de patiënt optimaal op de chemotherapie zal reageren (de kanker wordt vernietigd) of niet (de kanker is ongevoelig). Dit is van groot belang omdat bij een ongevoelige kanker gekozen kan worden voor een alternatieve behandeling, waardoor de patiënt niet onnodig aan (niet-werkzame) chemotherapie blootgesteld wordt. Dit geeft ook de grootste kans op genezing, en beperkt de mogelijke lange termijn nadelige bijeffecten van (onnodige) chemotherapie op jonge leeftijd, waaronder gehoorschade en onvruchtbaarheid.

Twee professoren geven leiding aan de onderzoeksgroep, te weten prof. dr. J.C. Clevers (wetenschappelijk directeur Prinses Máxima Centrum) en prof. L.H.J. Looijenga (Principal Investigator & Professor Translational Patho-Oncology)

Internationale samenwerking & bronnen van informatie
In een internationaal samenwerkingsverband (Prinses Máxima Centrum, Eppendorf Universiteit Hamburg en Kanker Instituut Belgrado) wordt actief samengewerkt aan kennisdeling op het gebied van research naar kiemceltumoren. Er zijn door samenwerking van deze internationale onderzoeksgroepen verschillende unieke cellijnen van kiemceltumoren chemotherapie resistent gemaakt. De cellijnen zijn een modelsysteem, gemaakt uit patiënt-afkomstige kiemcelkanker, waarmee in het laboratorium testen uitgevoerd kunnen worden die informatief zijn voor de situatie van de patiënt. Een deel van de beschikbare cellijnen (n=12; zes paren van gevoelig en ongevoelig) zijn volledig in kaart gebracht, waarbij sterke aanwijzingen gevonden zijn dat ongevoeligheid voor chemotherapie inderdaad voorspeld kan worden. Per cellijn zijn verschillende ongevoelige cellijnen gemaakt, een benadering dat wereldwijd uniek is voor kiemcelkanker. Door deze benadering is de kans op het vinden van een klinisch relevante verklaring voor chemotherapie ongevoeligheid van deze vorm van kanker groot en haalbaar.

Doelstelling van het onderzoek
Het doel van het onderzoek dat wij graag willen starten vanuit het Prinses Máxima Centrum is het beantwoorden van de vraag wat de reden is, waarom een kiemcelkanker wel of niet gevoelig is voor standaard chemotherapie. Dit maakt het in de toekomst mogelijk beter te voorspellen welk kind welke behandeling moet krijgen, waarbij de kans op genezing het grootst is en de kans op nadelige bijeffecten het kleinst.

GolfdagBergh
Met de bijdrage van GolfdagBergh kan grote impact worden gecreëerd voor het realiseren van de meest optimale behandeling per individuele kiemcelkanker patiënt, zelfs al voorafgaand aan de start van de behandeling. Hiermee kan zowel onder- als overbehandeling worden voorkomen, waarbij de kans op genezing het grootst is en de lange termijn bijeffecten het kleinst.

Als u nog vragen heeft kunt u bellen met de organisatie: Gerard Hendriksen 06 - 38 89 97 23