Bert den Brok in het Zadel

Hallo, ik ben Bert den Brok, 59 jaar, getrouwd, woonachtig in Azewijn en vrachtwagenchauffeur bij Wim Bosman/Mainfreight in ’s-Heerenberg.

In ben voor het eerst met Bergh in het Zadel in aanraking gekomen in 1999 voor de Lillehammer-tocht. Appie Hendriksen, die destijds via MAN de vrachtwagens regelde, vroeg me als chauffeur, maar mijn werkgever kon me in die periode (vakanties) niet missen. In 2003 heb ik met een truck/trailer de fietsen naar de kazerne in Grenoble gebracht, waar in dat jaar het startpunt was.

In 2011 en 2015 ben ik de hele tochten mee geweest als chauffeur en dan beleef je hoe een ieder wel iets met kanker van doen heeft en dan merk je dat het de mensen verbindt in de strijd tegen kanker. En ook hoe de respons is van het publiek langs de kant van de weg en in de omgeving van de stopplaatsen op dit uitstekende initiatief van Berg in het Zadel. Iedereen is enthousiast en wil op zijn/haar eigen manier een bijdrage leveren.

Enkele hoogtepunten tijdens de tocht zijn de live-uitzendingen van Optimaal FM (Sportcafé) en de optredens van de Barghse Jonges.

Ik hoop dat Bergh in het Zadel nog veel tochten mag organiseren om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker en die ziekte draaglijker te maken voor patiënt en ook voor de directe familie. Ik probeer daar op mijn manier een steentje aan bij te dragen.

De hartelijke groeten van Bert!