Cor Bolck in het Zadel

Aan de vooravond van de Klaver4tocht is mij gevraagd om een stukje tekst te leveren voor de rubriek ‘In het Zadel’ op de website van Bergh in het Zadel.  Ik ben wel geen prater, laat staan een schrijver, maar ik zal een poging wagen.

Mijn naam is Cor Bolck, ik ben 73 jaar oud en al 30 jaar in dienst bij Wim Hendriksen voor wie ik altijd klaar sta. Ik woon in het bedrijfsgebouw van Wiba in Zevenaar en als Wim met wat mensen in zijn kantoor in Zevenaar wil ‘vergaderen’, is een belletje naar mij voldoende. Ik beheer de vergaderruimte, die ook fungeert als het motivatiecentrum van Bergh in het Zadel. Daar worden ook de bestuursvergaderingen gehouden. Dan steek ik de open haard aan en zet de wijn alvast koud. Zelfs ben ik bereid om na afloop van de vergadering de fles leeg te maken, want weggooien is zonde.

Vanaf de eerste rit van Bergh in het Zadel heb ik, net als mijn drie jaar geleden overleden broer Tonnie, een volgwagen gereden. Tonnie reed de eerste en ik de laatste, de bezemwagen. Waar nodig en waar mogelijk probeerde ik  de renners te helpen. Ik had zelfs een koelkast in de wagen met medicijnen die gekoeld bewaard moesten worden. Dat Tonnie dit jaar niet mee gaat, daar zit ik echt wel mee.

Net als voor Wim sta ik ook voor Bergh in het Zadel altijd klaar. Het blijft echt niet bij meerijden in de koers. Ik heb jaren geholpen met het uitzetten van de routes. Ik reed de auto, Henk Coopmans gaf de routes aan en Wim noteerde de gegevens. Veel doe ik in overleg met Wim, zowel zakelijk als privé. Ik woon, zoals gezegd, in het prachtige kantoorpand van Wiba in Zevenaar. Daar bij de open haard kijk ik al uit naar de komende rit. Ik verheug me er al maanden op. Mij wachten lange en zware dagen, maar die kan ik, ondanks het vorderen der jaren, wel aan. Ook ‘s avonds na afloop van een rit konden Tonnie en ik goed meekomen. Wij hoorden altijd bij de laatsten die naar bed gingen. We controleerden altijd of alle lichten wel uit waren; we moesten wel eens door het raam naar binnen kruipen! Die traditie wil ik ook zonder Tonnie voort zetten.

Ik hoop van ganser harte dat iedereen op 16 mei weer gezond en wel in ’s-Heerenberg terug komt. Dan kunnen we voor de zoveelste keer terug kijken op een fantastische rit van Bergh in het Zadel.