Hans Tornij In het Zadel

Mijn naam is Hans Tornij. Ik ben getrouwd, heb een zoon en dochter en ben als verkeers-adviseur werkzaam bij de politie. In  2008 werd ik gevraagd om Bergh in het Zadel te helpen bij het uitwerken van de routes en de begeleiding voor de Oranjetocht in 2011. Ik heb daar ja opgezegd en heb daarna samen met de Duitse en Nederlandse collega’s de tocht door Duitsland ook begeleid.

Na die tocht ben ik voorzitter van de routecommissie geworden en heb de verantwoordelijkheid op me genomen voor het uitzetten en begeleiden van de jaarlijkse reünietochten en de 8-daagse fietstocht door Nederland in 2015. In dat jaar hebben de vele deelnemers, sponsoren en ambassadeurs een bedrag van iets meer dan een miljoen euro bij elkaar gebracht. Een geweldig prestatie en petje af. Ik heb dit natuurlijk niet alleen gedaan, maar heb altijd de hulp gehad van enthousiaste vrijwilligers om mee te denken en etappes na te rijden. Ook voor de begeleiding waren er altijd collega’s en verkeersregelaars die een deel van hun tijd beschikbaar wilden stellen voor Bergh in het Zadel.

Bergh in het zadel spreekt mij zeer aan vanwege de persoonlijke en enthousiaste betrokkenheid van de mensen die erbij betrokken zijn. Het adopteren van een vast project spreekt mij ook erg aan. De afgelopen jaren heeft de kanker ook steeds meer invloed gekregen op ons persoonlijke leven. Sinds 2012 hebben twee broers en onze dochter deze ziekte gekregen. Na de behandelingen zijn de prognoses goed, maar het blijft invloed houden op je dagelijks doen en laten. Daarnaast hebben we de afgelopen maand ook afscheid moeten nemen van Harry Meuleman, de vaste chauffeur van de commandoauto. Ook dit is een groot gemis.

De reünietocht voor 2017 is inmiddels in grote lijnen klaar. Hij moet nog nagereden worden en de vergunningen moeten nog aangevraagd worden, maar het wordt een leuke tocht.
Ook zijn de eerste voorbereidingen gestart voor de tocht van 2019, waarin we in principe naar Dresden willen fietsen.

Ik wil iedereen bedanken die betrokken is bij Bergh in het Zadel, bedanken voor de vriendschap en collegialiteit en voor de komende jaren hoop ik een bijdrage te blijven leveren aan de activiteiten die georganiseerd gaan worden; want het blijft nodig om je in te zetten voor de bestrijding van de ziekte kanker met uiteindelijk maar één doel: de ziekte kanker moet de wereld uit, punt !!

Met vriendelijke groet Hans.