Michel Elshof in het Zadel

Michel Elshof in het Zadel

Mijn naam is Michel Elshof, 48 jaar en ben samen met mijn vrouw Francis en mijn 2 zonen Ids en Mas woonachtig in Kilder. Na de tocht van 2011 besloten we met een aantal jongens uit Kilder mee te gaan doen aan de tocht van Bergh in het Zadel van 2015. Mijn beste vriend Edwin Engelen was bij de intocht van zijn zwager Bert in 2011 geweest en hij wilde mee gaan fietsen en bracht de stichting met zijn fietstocht ter sprake. Daarop besloot ik ook mee te gaan fietsen nog niet wetende dat dit dramatisch zou aflopen met constatering van nierkanker bij Edwin en zijn overlijden op 27 november jl. aan deze verschrikkelijke ziekte. Samen nog volop in training in de zomer van 2014, met de families naar het Gardameer en met de racefietsen de hoogste berg daar - de Monte Baldo, 1800 meter hoog - regelmatig beklommen, nog gezond en fit. Zo snel kan het veranderen.
Fietsen en duursporten doe ik al van jongs af aan, ik heb in het verleden veel aan triathlons op wedstrijdniveau gedaan. Vele nationale en internationale wedstrijden, van kwart, halve tot aan hele triathlons in Almere en Lanzarote. Zo rond mijn 28e echter gestopt met wedstrijdsport en triathlons. Bij een van mijn laatste wedstrijden in Almere was Edwin ook aanwezig en die wedstrijd wist ik niet uit te lopen door uitdroging tijdens de marathon. Heb toen met Ed afgesproken om nog één maal mijn triathlon tenue weer aan te trekken om de finish te halen in de hele triathlon van Almere. Dit staat op de planning voor zaterdag 10 september. Ben dus weer volop in training en voorbereiding hiervoor en als jullie mij voorbij zien zwemmen, fietsen of lopen dan is dat om deze reden.
En natuurlijk als ik fit blijf, dan gaan we in 2019 zeker de volgende tocht maken met Bergh in het Zadel met weer een aantal renners uit Kilder en dan is de planning ook dat mijn zoon Ids meegaat met de fietshelm die Edwin hem nog heeft gegeven en natuurlijk op de fiets van Edwin.

Wens jullie allen een goede en gezonde zomer en kom jullie vast tegen op mijn trainingsrondjes,

Groet Michel