Willem Jansen van Velsen

De titel van dit stukje doet vermoeden dat ik iets van doen zou hebben met de fietstocht die vierjaarlijks georganiseerd wordt door Bergh in het Zadel. Niets is echter minder waar…

Maar laat ik beginnen met mij voor te stellen: Willem Jansen van Velsen is mijn naam, 66 jaar oud en al 44 jaar gelukkig getrouwd met Ria. Wij hebben twee kinderen en vier prachtige kleinkinderen.

De reden dat de PR-commissie mij gevraagd heeft een bijdrage aan deze rubriek te leveren is mijn betrokkenheid bij de Miles Against Cancer (MAC) Rally, die jaarlijks gereden wordt met en voor de Ambassadeurs van Bergh in het Zadel.

In de jaren negentig van de vorige eeuw waren mijn vrouw Ria en ik nauw betrokken bij de heteluchtballonsport. Jarenlang organiseerden wij bij Restaurant De Heereboer in Zeddam het ballonfestival AM Ballooning, een heel kleurrijk en zeer druk bezocht evenement. Na zo’n tien edities hebben wij besloten om het roer om te gooien en, geïnspireerd door onze Engelse oldtimer, een Panther Kallista, vanuit onze mooie Achterhoek een autorally te gaan organiseren: de Achterhoek Elfsteden Classic Rally. Deze tourrally ging langs de elf steden die de Achterhoek rijk is, ook al doet de naam anders vermoeden. Onderdeel van deze rally was de bijdrage van elf kunstenaars die met een speciaal voor dit doel gecreëerd kunstwerk één van deze steden vertegenwoordigden. Tijdens de rally ontmoetten de equipes de kunstenaars en hun kunstwerken. En ’s avonds tijdens het afsluitende buffet werden deze kunstwerken geveild voor het goede doel. En u raadt het al, dat goede doel was Bergh in het Zadel. Na een aantal jaren is de formule van deze rally wat aangepast en is hij verder gegaan als de Miles Against Cancer Rally, nu één-op-één gekoppeld aan Bergh in het Zadel en zijn Ambassadeurs. En daar ligt dus de betrokkenheid van Ria en mij bij ‘de club’.

In de loop der jaren hebben we met de rally’s niet alleen veel autoplezier beleefd, maar ook een mooi bedrag bijeen gereden voor de doelstelling om het zo noodzakelijke kankeronderzoek te ondersteunen. En daar doen we het voor.

Met een hartelijke groet, mede namens Ria,
Willem Jansen van Velsen.