“Wow, dit was een geweldige avond!”, aldus een blije en dankbare zangeres Lizzy Ossevoort,...

" />

Geweldig Kerstconcert Lizzy Ossevoort in Amphion

20-12-2019

“Wow, dit was een geweldige avond!”, aldus een blije en dankbare zangeres Lizzy Ossevoort, die samen met haar band een jazzy kerstconcert verzorgde in Schouwburg Amphion te Doetinchem.“Zó blij dat ik hier in dit mooie theater mocht optreden; een droom die is uitgekomen!”.

Het woordje 'wow' klonk ook geregeld door in het aanwezige publiek, waaronder veel Ambassadeurs van Bergh in het Zadel, dat enorm genoot van de prachtige stem van Lizzy. “Een dijk van een stem”, hoorde ik mensen uit het publiek meermaals zeggen, “en dan te bedenken dat zij pas 23 jaar oud is!” Ze kan heel klein zingen, heel teder, maar heeft ook helemaal geen moeite om lekker uit te pakken.

Haar zelfgeschreven nummers geven blijk van een interesse in mensen, en van veel inlevingsvermogen, iets dat je niet onmiddellijk bij zo'n jonge vrouw verwacht. Lizzy trad - zoals gewoonlijk - op met blote voeten, een gewoonte die zij heeft overgenomen van een van haar idolen, Josh Stone. Contact met de aarde, de bewegingen zijn natuurlijker.

Voor Lizzy was het al heel vroeg duidelijk dat muziek haar grote passie is. “Ik wil stralen op een podium”, een quote van haar toen zij 12 jaar oud was, en onlangs uitte zij zich met de volgende woorden: “Het liefst wil ik voor iedereen op deze wereld spelen”. Dat getuigt van haar plezier om op te treden, om te componeren en muziek te maken met haar muzikale vrienden. Daar had zij er drie van mee, namelijk haar begeleidingsband. Wat een klasse, die musici!

“What Christmas Really Means”is de titel van het programma en tevens de titel van haar kerstsingle. Mooi, afgewogen programma met klassiekers en veel eigen werk. Mooi decor met drie flinke kerstbomen, die organisator Fons van Pul nog even voor haar had geregeld. “Was zó kaal anders!”, grinnikte Van Pul.

Het concert dat Lizzy gaf is aan dezelfde man te danken, aan Fons van Pul van het 'Montferland Cultuur Fonds'. Die heeft een goede neus voor muzikaal talent, en samen met een aantal andere mensen zoals Joop van de Ende ondersteunt hij Lizzy's muzikale carrière financieel. Haar opleiding aan The Manhattan School of Music in New York is erg duur, ruim 50.000 euro per jaar, en Lizzy is dan ook erg blij en dankbaar dat zij door deze financiële steun haar droom kan waarmaken. Haar laatste semester begint komend jaar en zij hoopt dan “groots” af te gaan studeren.

Lizzy wil graag in New York blijven wonen en werken en zij wil bovendien graag auditie doen voor een plek op The Hancock Institute of Jazz, een absolute topopleiding.

Fons van Pul draagt niet alleen Lizzy een warm hart toe, maar ook Bergh in het Zadel. Daarom hadden Ambassadeurs van Bergh in het Zadel vrij entree.

Een fijne geste, waarvan met veel waardering gebruik werd gemaakt.

Aan het slot van het concert bedankte Lizzy het aanwezige publiek, maar ook het 'Montferland Cultuur Fonds'. “En”, lachte ze, “ook heel erg bedankt voor de mooie kerstbomen hè!”

Foto Robin Sommer | Tekst Agnes Verschuur