Locaties

In 2019 wordt op vier verschillende locaties een wedstrijd georganiseerd. Hieronder vindt u de informatie over de vier prachtige banen die voor ons beschikbaar zijn gesteld.


Golfbaan Wasserburg Anholt
Vrijdag 10 mei 2019
Net over de grens bij Gendringen, twintig minuten rijden vanuit Montferland, ligt Anholt. Hier vind je één van de mooiste 18 hole golfbanen van Duitsland, op plaats 13 van de ranglijst van “Leading Courses”. Met uitzicht op het imposante kasteel Schloss Was­serburg.

Een deel is nu hotel met restaurant en terras midden in de gracht. Dit biedt een prachtig uitzicht op de kasteeltuinen; het andere deel is museum Wasserburg-Anholt. Een bezoek aan het Biotoop wildpark Anholter Schweiz, ‘etalage van de na­tuur‘ mag niet ontbreken. Fietsknooppuntroute IJsselstreek loopt door Anholt.

Het grote terras grenzend aan de afslagplaats van tea 1 en Green 18 is geschikt voor 80 gasten. Een geweldige plek om je eigen ronde te evalueren en andere spelers op de eerste tee en de laatste putt te bekijken.
Het toernooi aanbod, het grote aantal actieve competitiespelers, het opleidingsaanbod en het jeugdwerk getuigen van de brede sportieve kwaliteit van golfclub Wasserburg Anholt. Deze zijn tegelijkertijd de basis voor het grootste sportieve succes in de geschiedenis van de club tot nu toe. In 2013 promoveerde het 1e mannenteam en behield die status in de daaropvolgende drie jaren.

Voor golfers die meer nadruk op ontspannen golfen leggen, is er een overvloed aan opties door onder andere het evenwichtige toernooiprogramma.
Schloss 3, D-46419 Isselburg-Anholt Tel.:++49 2874-915120


Golfclub Borghees
Woensdag 3 juli 2019
Achtste Helmut Fassin memorial golftoernooi van RC Bergh, ter nagedachtenis aan Helmut Fassin, oud-directeur van Katja Fassin B.V. en voormalig Rotary lid, organiseert Rotaryclub Bergh i.s.m. Bergh in het Zadel jaarlijks een golfdag.

Net over de grens bij ’s-Heerenberg ligt Golfbaan Borghees. Deze veelgeprezen, prachtig gelegen baan heeft vorig jaar een ware metamorfose ondergaan. De nieuwe, Nederlandse eigenaar liet onder meer het clubhuis grondig verbouwen tot een modern, multifunctioneel restaurant met bar. De keuken biedt een originele smeltkroes van Duitse en Nederlandse specialiteiten, met wisselende gerechten die steeds weer voor een aangename verrassing zorgen.

Het riante terras biedt een schitterend uitzicht op de 18 holes baan en ligt het grootste deel van de dag in de zon. Zowel voor beginnende als voor ervaren golfers vormt de baan, letterlijk en figuurlijk, een mooie uitdaging. De eerste 9 holes bieden een prachtig uitzicht op de Elterberg, terwijl op de tweede 9 holes meerdere waterpartijen voor velen een extra handicap betekenen. Fraaie bomen, weiden en bossen omzomen de golfbaan en maken het idyllische plaatje van het Neder-Rijnlandschap compleet.

Door de realisatie van de nieuwe driving range beschikt Golfbaan Borghees nu ook over een uiterst modern trainingscentrum. Dankzij de samenwerking met de professionele golfschool Redflaggolf, is Borghees ook de ideale baan voor wie de golfsport (beter) onder de knie wil krijgen. Ondersteund door de modernste middelen, waaronder Trackman en Flightscope, staat de golfprofessional garant voor zowel het halen van het Golfvaardigheidsbewijs (GVB) als voor het verfijnen van de techniek van meer ervaren golfers.

Manon Veldhorst en haar team zijn trots een bijdrage te mogen leveren aan GolfdagBergh en stellen daarom graag op 3 juli wederom de baan met alle faciliteiten ter beschikking.
Abergsweg 30, D-46446 Emmerich. Tel.: ++49 2822 - 92710


Golfbaan de Voortwisch
Vrijdag 6 september 2019 

De 18 holes van Golfbaan de Voortwisch te Winterswijk zijn gerealiseerd op één van de mooiste plekjes in de Achterhoek in een sfeerrijk coulisselandschap. Niet voor niets noemen wij onze golfbaan een pareltje in de Achterhoek. Deels parkbaan met fraaie waterpartijen en deels bosbaan met glooiingen garanderen de nodige afwisseling voor de golfers.

Naast de 18 holes baan, par 71, beschikt de golfbaan ook over 6 korte oefenholes en een, deels overdekte, drivingrange met kleurrijke targets waar men zijn/haar slagenarsenaal kan oefenen. Bij de Golfschool Redflaggolf kunnen leden en gasten lessen boeken. Zowel de beginnende als de gevorderde spelers kunnen met behulp van bijv. de Trackman hun spelniveau verbeteren.

Het clubhuis de Voortwisch is gesitueerd in een mooi verbouwde Saksische boerderij uit 1862. In deze prettige ambiance kunt u zich voorbereiden op uw sportieve krachtmeting en natuurlijk na afloop, onder het genot van een drankje en een hapje, genieten van uw behaalde prestaties of de teleurstelling van gemiste kansen zo snel mogelijk vergeten. U kunt hier tevens uw zakelijke relaties ontvangen, want Clubhuis de Voortwisch beschikt over een grote ruimte die u kunt gebruiken voor (team)trainingen, seminars, vergaderingen en dergelijke. Het clubhuis beschikt over gratis WiFi.

De Rechte Bal B.V. (de exploitatiemaatschappij van de golfbaan) stelt haar fraaie accommodatie alweer voor de 9e keer gratis beschikbaar aan GolfdagBergh om zo een maximale opbrengst te kunnen genereren voor de kankerbestrijding.
Vredenseweg 150, 7113 AE Winterswijk. Tel: 0543 – 563812 / 0543 - 562525


Golfbaan ‘t Zelle
Vrijdag 4 oktober 2019

Verscholen in het prachtige Achterhoekse coulisselandschap vindt u golfbaan ‘t Zelle. Een schitterend golfcomplex, dat zowel de beginnende als de geoefende golfer weet te boeien. Al direct als u de statige oprijlaan opdraait, ontdekt u de rustieke ligging en de ongekende uitdagingen die `t Zelle in petto heeft. Van een volwaardige 18 holes wedstrijdbaan en een 9 holes par 3 baan tot en met een deels verwarmde driving range, pitchgreen  met zandbunker en 2 puttinggreens.

Het sfeervolle clubhuis, voorzien van gratis draadloos internet, de professionele golfshop en de beschikbaarheid van 12 handicarts van de Stichting Handicart, zorgen voor de finishing touch en maken `t Zelle tot een zeer compleet en genoeglijk golfcomplex waar u zich snel thuis zult voelen. Golfbaan ‘t Zelle is in het bezit van de A-status en staat volgens Leading Courses gewaardeerd als één van de beste golfclubs in Nederland.

De golfclub stelt haar fraaie accommodatie alweer voor de 7e keer beschikbaar aan GolfdagBergh om zo een maximale opbrengst voor de kankerbestrijding te kunnen genereren.
Varsselseweg 45, 7255 NR Hengelo (Gld.)/Bronckhorst. Tel: 0575 – 467533