Activiteiten

Golfdag Bergh

Golftoernooi 2023

In 2023 wordt, onder de naam Golfdag Bergh, een vijfdaags golftoernooi georganiseerd verspreid over het jaar. Het is mogelijk om je voor één of meerdere dagen in te schrijven.  

10 mei: Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel
5 juli: Golfbaan Borghees, het HFM toernooi in samenwerking met Rotary Club Bergh
8 september: Golf- en countryclub de Voortwisch in Winterswijk
6 oktober: Golfclub 't Zelle in Hengelo (Gld)
10 november: Glow in the dark toernooi in Borghees

In deze flyer vindt u alle informatie over de golfdagen in 2023 en het doel. In het reglement zijn de regels voor 2023 opgenomen.

Studio Seesing maakt van alle golfdagen sfeerimpressies. Voor de foto's van de golfdagen in 2023 volg je de onderstaande linkjes:

Eén genetische test voor alle kinderen met kanker

Diagnose van kanker
Zodra kinderen in het Prinses Máxima Centrum worden opgenomen willen we zo snel mogelijk weten wat er met hen aan de hand is. Om te achterhalen welke vorm van kanker een kind precies heeft en hoe die het best behandeld zou kunnen worden, nemen we een stukje tumorweefsel weg. Dat weefsel wordt vervolgens naar het lab gestuurd en bekeken onder de microscoop, waarna er veel verschillende tests moeten worden gedaan om het tumortype te bepalen. Omdat er steeds meer nieuwe soorten medicijnen op de markt worden gebracht, neemt het aantal testen dat afgenomen moet worden toe. Dat kan simpeler én beter: één genetische test kan de diagnose en
mogelijk ook de behandeling voor kinderen met kanker verbeteren.

Sequencing
Kanker ontstaat door fouten in het DNA: de erfelijke informatie in je cellen. Middels ‘sequencing’ kunnen we het genenpakket in kaart brengen. De afwijkingen in genen kunnen belangrijke aanwijzingen geven over de precieze kankersoort, de agressiviteit van de tumor, en het mogelijke effect van doelgerichte medicijnen. De verschillende afwijkingen in het genetisch materiaal maakt dat patiënten soms ook
verschillend reageren op medicijnen. Bij het ene kind kan een bepaalde behandeling goed aanslaan, terwijl de kankercellen van een ander kind soms niet reageren op dezelfde behandeling. Om uit te zoeken wat het beste werkt bij welke patiënt, is het belangrijk dat we het volledige genetisch profiel in kaart brengen. Zo kan er niet alleen vastgesteld worden welk subtype kanker het kind heeft, maar ook welke behandeling het beste zal aanslaan.

Omdat er steeds meer nieuwe soorten medicijnen op de markt worden gebracht, neemt het aantal testen dat afgenomen moet worden toe.
Projectleider: Bart Tops, prinses Máxima Centrum Centrum voor kinderoncologie
Steun Bergh in het Zadel

Samen gaan we voor meer tijd.
Word Ambassadeur, steun een actie of doneer ons éénmalig.

Doneren