Activiteiten

Golfdag Bergh

Golftoernooi 2024

In 2024 wordt, onder de naam Golfdag Bergh, een vierdaags golftoernooi georganiseerd verspreid over het jaar. Het is mogelijk om je voor één of meerdere dagen in te schrijven. Dit jaar is het speltype ''Texas Scramble'.

12 april: Golf- en countryclub de Voortwisch in Winterswijk - foto impressie gemaakt door Studio Seesing
24 mei: Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel
3 juli: Golfbaan Borghees, het HFM toernooi in samenwerking met Rotary Club Bergh
4 oktober: Golfclub 't Zelle in Hengelo (Gld)

Aanmelden voor een of meerdere golfdagen of de clinics kan via onderstaande button. 
In de flyer leest u alle informatie over de golfdagen in 2024 en het doel 'CAR-T immunotherapie: B7H3 CAR-T project voor neuroblastomen'. In het reglement leest u de spelvorm en de regels voor 2024.

CAR-T immunotherapie: B7H3 CAR-T project voor neuroblastomen

Kinderen met een hoog risico neuroblastoom hebben een kans van maximaal 50% op genezing met zeer intensieve therapie. Als de ziekte dan toch terugkeert, daalt de kans op genezing tot 5-10%. Voor die laatste groep ontwikkelen we CAR-T immunotherapie en verwachten een groter aantal kinderen te kunnen genezen.

Het Prinses Máxima Centrum heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd om immunotherapie voor kinderen mogelijk te maken. Immunotherapie is een behandelmethode waarbij het eigen afweersysteem wordt ingezet om kankercellen op te ruimen, en gezonde cellen met rust te laten. Deze therapie kan zorgen voor een grotere overlevingskans, heeft minder bijwerkingen dan andere behandelingen (zoals chemotherapie) én zorgt voor minder schade op lange termijn. Hiervoor worden de eigen afweercellen van de patiënt genetisch bewerkt, zodat ze specifiek de tumorcellen gaan aanvallen. Deze zogenaamde ‘cellulaire’ of ‘CAR-T’ immunotherapie is al effectief gebleken voor bloedkanker (leukemie) en lymfklierkanker (lymfoom), maar we willen deze therapie ook verder ontwikkelen voor kinderen met solide of orgaan tumoren.

In samenwerking met professor John Anderson van University College London (UCL) heeft het Prinses Máxima Centrum in een groot internationaal project een product ontwikkeld voor kinderen met neuroblastoom, een van de meest voorkomende solide tumoren bij kinderen. Met dit product, een zogenaamde B7-H3 CAR-T, gaan we in 2024 en 2025 een klinische studie starten om kinderen met neuroblastoom te behandelen.

Steun Bergh in het Zadel

Samen gaan we voor meer tijd.
Word Ambassadeur, steun een actie of doneer ons éénmalig.

Doneren