Veelgestelde vragen

Donaties

Waaraan wordt mijn donatie besteed?

Je donatie wordt uitsluitend gebruikt voor door KWF goedgekeurde projecten. Bergh in het Zadel streeft ernaar om diverse onderzoeken volledig te adopteren zodat het ‘ons onderzoek' wordt. De verschillende onderzoeksteams houden onze stichting gedurende het traject op de hoogte. Onder meer door lezingen op events als de fietstocht, Ambassadeurstref en golfdagen. Alle activiteiten en inspanningen voor Bergh in het Zadel worden gedaan door vrijwilligers, daardoor is een gift of donatie voor de volle 100% gegarandeerd.

Kan ik zelf een actie starten?

Dat kan heel eenvoudig. Je kunt een eigen actiepagina aanmaken, waarbij je de opbrengst van jouw actie meteen zichtbaar maakt. Met het bedrag dat je ophaalt tijdens bijvoorbeeld een klassen- of buurtevent. Fiets je mee met de tocht in 2023, dan heb je een persoonlijke pagina waarop je de voortgang van de donaties kunt volgen. De opbrengst komt direct ten goede aan kankeronderzoek.

Kan ik zelf een collectebus aanmaken?

Met een persoonlijke digitale collectebus waarbij je bijvoorbeeld het geld dat cadeau is gegeven op een jubileum, trouwerij of een feestje, toevoegt aan de collectebus. Deze kun je van tevoren al aanmaken, waardoor je de link via socials of WhatsApp kunt delen. Ter nagedachtenis van een dierbare kun je een digitale in memoriam collectebus starten. Jij bepaalt wie toegang krijgt tot deze collectebus. Je ontvangt een persoonlijke link die je kunt delen met familie, vrienden en bekenden. 

Wat is een ANBI?

De Belastingdienst kan een ANBI-status geven aan instellingen die met minstens 90% van hun inzet bijdragen aan het algemeen nut, bijvoorbeeld aan de gezondheidszorg, ontwikkelingssamenwerking of het onderwijs. ANBI-instellingen zijn bijvoorbeeld goede doelen of culturele organisaties.

Wat is het voordeel van een ANBI-status?

Een ANBI-status brengt belastingvoordelen met zich mee en is daarom gunstig voor donateurs. Dit geldt zowel voor losse als periodieke giften. Donateurs aan een ANBI mogen hun giften, onder bepaalde voorwaarden, aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Informeer over je eigen fiscale mogelijkheden bij je belastingadviseur. Bergh in het Zadel hoeft over de ontvangen schenkingen en erfenissen geen belasting te betalen. Zo kunnen we het gedoneerde geld 100% gebruiken voor onze onderzoeken.

Aan welke voorwaarden moet een ANBI voldoen?

Om aangewezen te worden als ANBI moet je, naast bijdragen aan algemeen nut, ook aan een aantal voorwaarden voldoen. Belangrijk is dat de instelling in ieder geval geen winstoogmerk heeft. Ook moeten de instellingen bijvoorbeeld de contactgegevens, financiële gegevens, beleidsplan en huidige activiteiten openbaar beschikbaar maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om inzage te hebben in het functioneren van een ANBI-instelling.

Fietstocht

Hoe kan ik me aanmelden voor de volgende tocht?

Aanmelden kan bij secretariaat@berghinhetzadel.nl, deelname is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de totale groepsgrootte, lengte van de tocht, overnachtingsmogelijkheden, geoefendheid en gezondheid van de renner. Geef je je op voor de fietstocht, dan is dat nog geen garantie voor daadwerkelijke deelname.

Wat als ik het sponsorbedrag niet op tijd binnenhaal?

Iedere deelnemer dient minimaal € 1.500 in te brengen. Daarnaast is er een eigen bijdrage van circa € 900 voor overnachtingen, maaltijden en wielerkleding. Deze kosten mogen niet uit de sponsoring betaald worden. Je krijgt een persoonlijke donatiepagina op onze website. Deze kun je met je eigen netwerk delen op alle social media accounts. Daarnaast zorgt de sponsorcommissie voor diverse mogelijkheden om je te helpen met het realiseren van je doelstelling. Voor meer info mail naar: sponsoring@berghinhetzadel.nl.

Vervalt mijn sponsorbedrag als in niet meefiets?

Als je om wat voor een reden dan ook niet meefietst met de tocht, blijft het sponsorbedrag beschikbaar voor Bergh in het Zadel. De al betaalde eigen bijdrage wordt uiteraard aan je terugbetaald.

Het bovenstaande geldt ook voor de fietsers die op de reservelijst blijven staan.

Informatie vorige tochten

Hier kun je meer lezen over de vorige tochten.

Ambassadeur

Hoe kan ik Ambassadeur worden

Wil jij ons ook ondersteunen door € 2000 per jaar te doneren, dat rechtstreeks naar onderzoek gaat? We zijn een ANBI stichting en is het ook fiscaal aantrekkelijk. Word ook Ambassadeur. Check de diverse voordelen die krijgt als Ambassadeur. * Magazine Ambassadeur * Uitnodiging voor de Ambassadeurstref * Concert van Montferland Cultuurfonds (twee kaarten per Ambassadeur) * Vermelding logo op de website & in de Ambassadeur * Deelname Golfdagen van GolfdagBergh (gratis deelname aan twee golfdagen voor één persoon of één golfdag voor 2 personen.  Je kunt Ambassadeur worden door het aanmeldformulier in te vullen

Mijn logo/website klopt niet meer

Stuur een mail met je nieuwe of aangepaste logo/website naar: webmaster@berghinhetzadel.nl en als je Ambassadeur bent ook naar: ambassadeur@berghinhetzadel.nl.

GolfdagBergh

Wanneer zijn de golfdagen?

Jaarlijks worden vier golfdagen georganiseerd. Zodra de data bekend zijn staan deze op de volgende pagina. 

Hoe meld ik me aan voor een golfdag?

Aanmelden voor één of meerdere golfdagen kan via een inschrijfformulier op deze website. Zie pagina Golfdag Bergh.

Kan ik meedoen zonder golfvaardigheidsbewijs?

Voor deelname aan het toernooi van vier golfdagen of éen of meerdere golfdagen, is een golfvaardigheidsbewijs (GVB) nodig. Je hebt dit niet nodig als je een clinic volgt. Dan krijg je les van een golfpro op de baan waar gespeeld wordt.

Steun Bergh in het Zadel

Samen gaan we voor meer tijd.
Word Ambassadeur, steun een actie of doneer ons éénmalig.

Doneren