Eerdere projecten

2007
1. Computer als hulp bij vroegtijdig opsporen borstkanker
2. Onderzoek naar het ontstaan en voorkomen van uitzaaiingen bij borstkanker

Publiekssamenvatting 'Computerondersteunende borstkankerscreening' door KWF - 6 december 2016

Publiekssamenvatting 'De rol van het cytoskelet' door KWF - 6 december 2016

2003
1. Onderzoeksproject opsporing van borstkanker in het bevolkingsonderzoek verbeteren. Uit meerdere studies is gebleken, dat radiologen sommige tumoren over het hoofd kunnen zien. Door betere opsporingsmogelijkheden zouden jaarlijks mogelijk 700 gevallen eerder kunnen worden ontdekt. Het onderzoek wordt uitgevoerd in het UMC St Radboud te Nijmegen.
2. Naast bovengenoemd onderzoek is door een hogere opbrengst een tweede project deels gefinancierd. Prof. dr. E.J.J. van Zoelen leidde het onderzoek naar een medicijn dat kan worden ingezet bij uitgezaaide borstkanker.

Publiekssamenvatting 'Ongecontroleerde celdeling' door KWF - 6 december 2016

Publiekssamenvatting 'Hulp van de computer bij het beoordelen van mammogrammen' door KWF - 6 december 2016


1999
Een onderzoeksproject naar melanomen, een kwaadaardige vorm van huidkanker. Melanoom is moeilijk vast te stellen. Inmiddels is een nieuwe methode ontwikkeld om een betere diagnose te kunnen stellen. Doel van het onderzoek is om te testen of de nieuwe methode bruikbaar is en tot een betere diagnose en efficiëntere behandeling leidt. Het project is uitgevoerd door de afdeling Pathologie van het UMC St Radboud in Nijmegen.
Resultaten: Prof.dr. D.J. Ruiter van UMC St. Radboud: “Door dit onderzoek is aangetoond dat er in moedervlekken en melanomen verschillende genmutaties en toe- en afname van delen van chromosomen voorkomen. Analyse van deze afwijkingen kan de diagnose van moeilijk te classificeren afwijkingen ondersteunen. Hiermee kan het aantal afwijkingen, waarbij geen zekere diagnose kan worden gesteld, teruggebracht worden en kan over- en onderbehandeling van deze patiënten worden voorkomen”.

1995
Aankoop vakantiebungalow in recreatiepark Stroombroek bij Doetinchem. In deze bungalow kunnen kankerpatiënten met hun familie kosteloos een vakantie doorbrengen. De Stichting heeft de bungalow overgedragen aan KWF Kankerbestrijding, die het in handen heeft gegeven van de Stichting Gaandeweg in Arnhem. Deze stichting organiseert korte vakanties voor gezinnen met jeugdkankerpatiëntjes.

1992
algemeen onderzoek kankerbestrijding

1990
algemeen onderzoek kankerbestrijding