Hip&His aanwinst voor ’s-Heerenberg

14-12-2018

Op 9 november jongstleden opende Hip&His, Ambassadeur van Bergh in het Zadel, haar deuren aan de Molenstraat 11 in ’s-Heerenberg. Het pand dat voorheen dienst deed als bakkerij met winkel, is afgelopen zomer grondig verbouwd en gerenoveerd. Het ruime pand waarin tot een aantal jaren geleden Bakkerij Gunsing was gehuisvest, leek ondernemer Wim Hendriksen en zijn dochter Hiske uitermate geschikt voor hun plannen.

Hiske droomde al haar hele leven van een eigen winkel en ze begon zeven jaar geleden een webwinkel naast haar baan als managementassistent bij Cito in Arnhem. Na lang wikken en wegen, werkte ze begin dit jaar haar plannen verder uit en ging ze samen met haar vader op zoek naar een geschikt pand. De uitstraling van het pand, de ruimte en de ligging zorgden voor liefde op het eerste gezicht bij vader en dochter. De winkel ligt aan een van de gezelligste straten van ‘s-Heerenberg met Kasteel Huis Bergh, het oude stadhuis, de Munt en de Plantage op nog geen 100 meter loopafstand.

Concept
Hiske had het concept, ‘Coffee, Tea, Food, Workshops & Gifts’ al bedacht, de uitwerking volgde in de loop van het jaar. Maandenlange speurtochten naar oude tafeltjes, stoelen en serviezen, het bezoeken van andere horecazaken door het hele land, proeven, testen en bijstellen leverden het uiteindelijke resultaat. De winkel is sfeervol, fris en vernieuwend.

Op een schapenvacht kun je in de windowseat genieten van je kopje Italiaanse koffie en iets lekkers erbij. Voor de kindjes is er een leuk speelhoekje en voor de honden een waterbak. Je kunt intussen ontspannen neuzen tussen de cadeaus, veelal van Deense en Engelse makelij. Voor een uitgebreide high tea ben je bij Hiske ook aan het goede adres. Volgens Engelse traditie worden er hartige en zoete lekkernijen geserveerd op smaakvolle serviezen. In het voorjaar worden ook de creatieve workshops weer opgepakt. De ruimte hiervoor is nog niet af maar Hiske kan niet wachten om hier mee te beginnen.Tevens kunnen bedrijven een gezellig ingerichte ruimte huren, eventueel in combinatie met een compleet vergaderarrangement. Hiske hoopt dat beide ruimtes begin 2019 klaar zijn.

Het ruime pand wordt dus optimaal benut want ook Wim heeft grootse plannen. Met zijn antiek en vintage tracht hij jong en oud te interesseren voor spullen uit het verleden. De kasten, gevuld met oude blikjes, speelgoed, boeken en serviezen stralen sfeer uit waarbij je je meteen thuis voelt. Alles mag bekeken worden en alles is te koop. Met zo nu en dan een besloten whisky- of wijnproeverij moet de ruimte gaan leven bij de mensen. Misschien af en toe een lezing of een stukje muziek, Wim ziet het al helemaal voor zich.

Voorlopig is het de winkel waar de focus op ligt maar ideeën zijn er bij Hiske en haar familie volop. Iedereen denkt mee, helpt mee en dat maakt het allemaal nóg leuker. De winkel is open van dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur. Voor meer informatie over een high tea, workshop of vergadering kun je mailen naar info@hipenhis.nl en houd de Facebookpagina en Instagram in de gaten voor actuele informatie.

Foto: Vader Wim en dochter His aan de Italiaanse koffie (foto: Robin Sommers)