Mariska Bais in het Zadel

Mijn naam is Mariska Bais, opgegroeid in ‘s-Heerenberg en inmiddels woonachtig in het buitengebied van Zelhem. Eind 2011 kreeg ik kanker, een woord van zes letters dat je hele leven ontwricht. Ik heb veel moeten inleveren, maar er toch ook veel voor teruggekregen.

Als tegenwicht voor de impact die de ziekte op mijn leven heeft wilde ik graag iets positiefs doen. Daarom heb ik twee jaar geleden Bergh in het Zadel benaderd om te vragen of ik iets voor hen kon betekenen. Sinds die tijd ondersteun ik Ankie Kramer in haar werkzaamheden als secretaris. Vorig jaar is ook mijn vader overleden aan kanker, voor mij nog een extra motivatie om bij te dragen aan de strijd tegen deze ziekte.

Mariska Bais in het Zadel

Tijdens de Klaver4tocht dit jaar ben ik meegeweest als begeleider, mijn eerste echte ervaring met een actie voor Bergh in het Zadel. Het was een prachtige week met een geweldige groep renners en begeleiders, wat een inzet van al die mensen die hun steentje bijdragen, wat een saamhorigheid, schitterend!

Het kon niet uitblijven, een sportieve prestatie leveren voor een goed doel…tsja, dat wil ik toch ook zelf ervaren. Een week na de tocht had ik m’n eigen racefiets. Op naar 2019!

Omdat ik mee ga fietsen, hebben we besloten dat ik Ankie blijf assisteren met haar secretariaatswerkzaamheden. Zij heeft zo’n zware taak, dat elke hulp meer dan welkom is. Als een tandem het vele werk doen! Mooi in de stijl van de basis van Bergh in het Zadel; het fietsen.