Wim Hendriksen in het Zadel

Geachte lezers,

Graag wil ik in enkele woorden Stichting Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding (BIHZ) bij u toelichten. In 1988 kwam Alois Kloosterboer, thans erevoorzitter van de stichting, bij me of ik mee zou willen doen om iets op te zetten voor de kankerbestrijding. Dit naar aanleiding van een uitzending van het tv programma Vinger aan de Pols met Ria Bremer. De samenwerking begon en zo ontstond BIHZ. 

In 1990 was de eerste fietstocht. In 2015 zal de achtste, meerdaagse rit zijn en de voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Velen zetten zich in op allerlei manieren, naast de fietstocht zijn er prachtige acties om geld bij elkaar te krijgen, o.a. golfdagen, concerten en auto rally’s. 

Via de social media proberen we zo veel en zo vaak mogelijk mensen te bereiken en te informeren. Op deze website is alle informatie te vinden, van het begin tot de allerlaatste nieuwtjes. Er is een Facebook pagina en er wordt getwitterd. 

BIHZ ‘adopteert’ per 4 jaarlijkse fietstocht een project. Dat is dit keer: Vierdimensionale Bestralingstechniek Alvleesklierkanker, een onderzoek dat in het Amsterdamse AMC van start is gegaan. Daarnaast ondersteunt BIHZ ook verschillende kankergerelateerde projecten in de Achterhoek/Liemers.

Sinds een aantal jaren is het ook mogelijk om BIHZ financieel te ondersteunen door Ambassadeur van BIHZ te worden. Inmiddels hebben we 125 Ambassadeurs, waaronder zowel personen als bedrijven. Mede dankzij hen is er al een deel van de projectkosten bij elkaar gebracht.

Met elkaar is er al veel moois tot stand gebracht en daar kunnen we terecht met z’n allen trots op zijn. Om samen iets te kunnen doen voor de mensen voor wie gezond zijn niet meer vanzelfsprekend is, dat was en is nog steeds mijn uitgangspunt.

Vriendelijke groeten, Wim Hendriksen