Theo Mijnen in het Zadel

Mijn naam is Theo Mijnen en ik ben al lange tijd verbonden aan Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding. Mijn eerste tocht als deelnemer, was de eerste meerdaagse fietstocht vanuit Kufstein naar ’s-Heerenberg. Ik werd onmiddellijk gegrepen door het groepsproces dat al plaats vond bij het instappen in de bus. 

Samen aan het werk; het rijden van 1.200 kilometer, de afstand die wij moesten volbrengen. Als rasechte Bourgondiër was ik ook meteen op mijn plaats wat betreft de gezelligheid in de avonduren. Het is een schoolreisje voor volwassenen. Na mijn tweede tocht werd ik benaderd voor een bestuursfunctie. Een groot deel van het huidige bestuur is toen benoemd. Mijn eerste rol in het bestuur was secretaris en woordvoeder. Na de schitterende tocht vanuit Lillehammar ben ik gevraagd als voorzitter. Deze rol heb ik jaren vervuld als deelnemer op mijn geliefde fiets, maar de laatste tocht ben ik niet meer op de fiets gestapt want de organisatie slurpt veel trainingstijd op. Niet erg want ik heb al zoveel genoten op de fiets en sta mijn plaats graag af.

De verbondenheid met Bergh in het Zadel is dus voor mij tweeërlei. Aan de ene kant het plezier om samen met een hele  leuke groep mensen van allerlei maten en soorten iets te presteren en aan de andere kant het doel op zich. Steeds maar weer wordt men opgeschrikt door berichten van mensen in je omgeving die worden getroffen door deze vreselijke ziekte. Wanneer men foto’s bekijkt van het trouwen of andere gelegenheden schrik je van het feit hoeveel dierbaren je al moet missen en hoeveel  er wordt geleden. Opgeven is niet aan de orde. Of dat altijd in de huidige rol zal zijn is zeker niet zeker. Een belangrijke taak is om zorg te dragen voor een stuk continuïteit en die taak zullen wij ook zeker blijven oppakken. Zoals alles bij Bergh in het Zadel ligt voor ons ook daar een uitdaging in; maar opgeven noooooit!

Wie ik graag …in het Zadel zie? Het is moeilijk kiezen met zoveel mensen die zich inzetten voor de stichting. Een fietser, een Ambassadeur, een bestuurslid? Ik lees het graag in de volgende editie.