Coop-statiegeld voor Bergh in het Zadel

27-08-2019

Op verzoek van Harry Langenberg is de statiegeld-aktie van Super-Coop ’s-Heerenberg drie maanden lang ten bate van Bergh in het Zadel gehouden. Het heeft een bedrag van € 767,40 opgebracht en de bijbehorende cheque is recent door bedrijfsleidster José Looman overhandigd aan Harry, die de tocht van ’s-Heerenberg naar Leipzig en terug heeft meegefietst.

De statiegeld-aktie maakte deel uit van de sponsorwerfaktie van Harry Langenberg. Iedere deelnemer aan de fietstocht diende een sponsorbedrag van tenminste € 1.500 in te brengen.
Harry heeft daarop de Coop-vestiging in ’s-Heerenberg benaderd om Bergh in het Zadel van april t/m juni als goede doel te laten fungeren. Coop-klanten die hun lege emballage inleveren kunnen ervoor kiezen om het statiegeld via een doneerknop te doneren. Dat geld gaat dan naar het betreffende goede doel, dat door Coop vervolgens verdubbeld wordt.

Door de bijdrage van Coop was Harry Langenberg al een flink eind op weg om zijn sponsoraandeel binnen te halen. Het resterende bedrag heeft hij binnengehaald door familie en kennissen aan te spreken. Daardoor kwam hij in totaal op meer dan € 1.700, ruimschoots het bedrag dat van hem verwacht werd.

Vier keer per jaar kiest Coop een goed doel uit. Inmiddels loopt er een aktie voor een club die het rolstoeldansen promoot. Gehandicapten in een rolstoel worden in de gelegenheid gesteld om te dansen met validen in een gebruikte rolstoel.

Foto (PR): Bedrijfsleidster José Looman overhandigt de cheque aan Harry Langenberg