Oud-fietser Henk Marrink overleden

17-04-2019

Op 10 april j.l. is oud-fietser van Bergh in het Zadel, Henk Marrink uit Wijchen, op 77-jarige leeftijd in Nijmegen overleden. Henk nam in 2003 deel aan de tocht van het Franse Grenoble naar ’s-Heerenberg. Twee jaar daarvoor overleed zijn zoon Jort aan een hersentumor, waarna Henk in contact kwam met Bergh in het Zadel. In 2004 werd Henk zelf getroffen door de ziekte van Kahler, maar wist het gevecht tegen deze vorm van kanker te winnen. Vorig jaar kreeg hij net als zijn zoon een hersentumor, die hem uiteindelijk fataal werd.

Zijn schoondochter, Ilse, is als bedrijfsleidster van de afdeling radiotherapie in het RadboudUmc nauw betrokken bij het tweede goede doel van dit jaar van Bergh in het Zadel, een onderzoek naar een combinatie van radio- en immunotherapie. Ilse vond dat door het overlijden van haar schoonvader daarmee de cirkel met Bergh in het Zadel rond was.

Zijn vrouw Ali, zijn kinderen en zijn kleinkinderen hebben op 17 april afscheid van Henk genomen in het crematorium in Beuningen. Daarvoor heeft ook een afvaardiging van Bergh in het Zadel afscheid van de overledene genomen.