De opbrengst van de derde golfdag van Bergh in het Zadel, dit keer bij De Voortwisch in...

" />

Mooie opbrengst derde GolfdagBergh

08-09-2019

De opbrengst van de derde golfdag van Bergh in het Zadel, dit keer bij De Voortwisch in Winterswijk, bedroeg € 6.400. Tel daarbij de € 880 die de verloting opbracht voor speelgoed voor kinderen die vaak langdurig in het prinses Maxima ziekenhuis voor kinderoncologie moeten verblijven, dan was het voor organisator Gerard Hendriksen met zijn commissie en wedstrijdleider Jan Leemreis voldoende reden om dik tevreden te zijn. Te meer omdat het deelnemersaantal van zestig personen toch wat tegenviel.

Ondanks de droogte van afgelopen maanden lagen de baan en de greens in het bijzonder er perfect bij. Daarnaast was de catering, verzorgd door gastvrouw Jantine Kip en haar collega’s uitstekend verzorgd.

Het werd in Winterswijk een erg gevarieerde golfdag die geopend werd met een verslag van professor doctor Hans De Wildt over de vorderingen die er in het RadboudUmc gemaakt worden bij het onderzoek naar darmkanker, waar heel mooie dingen zijn bereikt. ,,Dat is mede dankzij BIHZ ook zichtbaar te maken: tien jaren geleden overleefde 60 procent de ziekte, nu is dat al 70 procent. Tegenwoordig kunnen we soms zien wie baat heeft bij een operatie en we verwachten komend jaar nog betere analyses te kunnen maken.’’

Na de officiële opening kon iedereen de baan op. Begeleid door een stevige zuidwester en een lekker zonnetje ging men letterlijk en figuurlijk aan de slag. De één wat fanatieker dan de ander. Er raakte wel eens een door De Variabele beschikbaar gesteld balletje zoek of kwam in het water terecht; een balletje raakte zelfs bijna Robin Sommers, die al fotograferend een golfbal vlak over zich heen zag gaan.

Aan het eind van de dag werd de prijsuitreiking en het traditionele etentje opgeluisterd door een verrassend optreden van zanger Eddy Braam, die, toen hij het lied Rote Rosen zong aan elke dame een rode roos aanbood. Rogé Zwart zorgde met veelal golden oldies voor een gezellige sfeer in het clubhuis van De Voortwisch.

Helemaal aan het eind konden Monique Rootinck en Carin Hülkenberg, de beide gastvrouwen van de organisatie, de volgende uitslagen bekend maken:
Nearest to the line:
Dames: ex aequo Hannie Kuster en Thea Buiting
Heren: Boudewijn van Bergen

Tweary:
Dames: Anny Plageman
Heren: Gijs Ramerman

Wedstrijd:
Dames:
1. Thea Buiting
2. Hannie Kuster

Heren:
1. Wim Buiting
2. Jan van Geelen
3. Bert Sprenkeling
4. Eimert-Jan de Graaf
eervolle vermelding: Willy Kremer, Brord Veenes en Tonnie Abbenhuis

Alle foto's, gemaakt door Robin Sommers, vindt u in het fotoalbum Golfdag Winterswijk 2019.