Professor dr Leendert Looijenga van het Prinses Máximacentrum in Utrecht mocht afgelopen...

" />

Vijftigduizend euro voor strijd tegen kiemcelkanker

05-10-2019

Professor dr Leendert Looijenga van het Prinses Máximacentrum in Utrecht mocht afgelopen vrijdag een cheque van 50.000 euro in ontvangst nemen die door acties van Bergh in het Zadel dit jaar bijeen zijn gebracht tijdens de vier golfdagen van BIHZ en Rotary Club Bergh, de Habru Duivendag van vorig jaar en een gift van het 25 jaar bestaande Azewijnse Broek. Het geld is bestemd voor het onderzoeksproject ‘Voorspellen van therapie-ongevoeligheid van kiemceltumoren’ om het antwoord te vinden op de vraag waarom een kiemcelkanker wel of niet gevoelig is voor standaard chemotherapie.

Professor Looienga gaf voorafgaand aan de overhandiging van de cheque een uitvoerige en duidelijke uitleg over het project. Dat hij dankbaar was voor de royale gift uit ’s-Heerenberg, die hem door voorzitter Theo Mijnen van Bergh in het Zadel werd overhandigd, zal niemand verbazen. De overhandiging werd een mooie afsluiting van de GolfdagBergh 2019, waaraan ondanks de barslechte weersomstandigheden in Hengelo toch door zeventig personen werd deelgenomen.

Gastvrouw Marian van golfbaan ’t Zelle wist het heel mooi te vertellen: ,,Dit is al jaren de droogste plek van heel Nederland.’’ De realiteit was echter heel anders. De regen viel bijna de hele dag met bakken uit de hemel. Toch bleven vrijwel alle deelnemers in de baan om hun holes af te maken en soms als verzopen katten op het eindstation te arriveren. En eenmaal in de lekker verwarmde tent zat de stemming er al snel prima in, wat mede te danken was aan het tienkoppige Tiroler Orkest Klein Babberich, die dankzij Theo Reijnders geheel pro deo naar Hengelo was gekomen om de afsluiting van de golfdagen 2019 op te luisteren.

Zowel Theo Mijnen als golforganisator Gerard Hendriksen dankten de mensen die zich voor de golfdagen hebben ingezet. Met name Monique Rootinck en Carin Hulkenberg zorgden samen met het team van ’t Zelle voor een gastvrije ontvangst. Carin verzorgde samen met Jan Leemreis de wedstrijdleiding. De twee vrouwen hielden traditiegetrouw een verloting. Van de opbrengst daarvan wordt speelgoed gekocht voor kankerpatiëntjes. De loten vonden gretig aftrek en de opbrengst in Hengelo bedroeg dan ook € 950,00. In totaal werd dit jaar tijdens de vier golftournooien voor € 2.750,00 aan loten verkocht.

Fotograaf Robin Sommers, die samen met Martie Seesing vrijdag de foto’s schoot, maakte van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat hij een fotoboek heeft gemaakt met renners van Bergh in het Zadel, getiteld ‘Bikkels’. De tocht der tochten van Bergh in het Zadel is op sublieme wijze in beeld gebracht. Zwart-wit foto’s met een bite, rauw, intiem, sfeervol en geladen met emoties. 100 pagina’s zwart-wit fotografie met een luxe hardcover omslag 15x15 cm gebonden. De fotografische ode aan de renners van Bergh in het Zadel is te koop voor € 25,00. Absoluut een must!


Uitslagen golfdag op ’t Zelle in Hengelo:

Dames:
1. Gabi Natron 32 punten
2. Anny Plageman 27 punten

Heren:
1. Pieter Paul Geurts 41 punten
2. Dirk Snippe 39 punten
3. Wim Buiting 38 punten
4. Huib van der Star oudste deelnemer met 85 jaar;
Eervolle vermeldingen voor Jan de Ruiter en Ben Hendriks 63 punten

Neary op hole 8:
dames Anny Plageman 14.50 m.
heren: Herman Siebenhaar 51 cm

Tweary op hole 17: Miel Winkelhorst 1.02 m.

Clinic wedstrijduitslag: 
dames: Marleen Polman
heren: Twan de Ruiter