Vrijdag derde golfdag

01-09-2019

Aanstaande vrijdag,  6 september, wordt de derde golfdag van dit seizoen gehouden en wel op de 18 holes van Golfbaan de Voortwisch te Winterswijk. Deze zijn gerealiseerd op één van de mooiste plekjes in de Achterhoek in een sfeerrijk coulisselandschap. Niet voor niets wordt deze golfbaan een pareltje in de Achterhoek genoemd. Deels parkbaan met fraaie waterpartijen en deels bosbaan met glooiingen garanderen de nodige afwisseling voor de golfers.

Ook deze golfdag heeft hetzelfde onderzoeksproject als de andere drie, namelijk het ‘Voorspellen van therapie-ongevoeligheid van kiemceltumoren’. Met de golftoernooien van Golfdag Bergh en Rotary Club Bergh wordt in 2019 een researchproject in het Prinses Máxima Centrum gesteund om de vraag te kunnen beantwoorden wat de reden is waarom een kiemcelkanker wel of niet gevoelig is voor standaard chemotherapie. Dit maakt het in de toekomst mogelijk om beter te voorspellen welk kind welke behandeling moet krijgen, waarbij de kans op genezing het grootst is en de kans op nadelige bijeffecten het kleinst.

Aanmelden
Voor de golfdag in Winterswijk zijn nog plaatsen beschikbaar. Het aanmelden voor de golfdag gaat digitaal via de website, handig en efficient. De flightindeling voor elke golfdag is voor Gerard Hendriksen elke keer weer een hele puzzel. De kosten van deelname bedragen aan deze dag is € 150,- per persoon. Voor dit bedrag wordt u ontvangen met koffie /thee en iets erbij. Verder kunt u rekenen op een heerlijk lunchpakket voor onderweg en een lekkernij in de baan. Na de wedstrijd staat een heerlijk buffet of barbecue klaar; dan vindt tevens de prijsuitreiking plaats.

De ontvangst voor elke wedstrijd is vanaf 10.30 uur. De wedstrijden starten om 11.30 uur.

Het aantal deelnemers is redelijk constant, er is een vaste kern van deelnemers. Er is vernieuwing en verjonging voor wat betreft spelers, maar het is ook te merken dat, na de recessiejaren, spelers terugkomen. Er is een duidelijke wisselwerking met de Ambassadeurs van Bergh in het Zadel, er zijn Ambassadeurs die alle golfdagen zelf meespelen, maar sommigen laten ook relaties namens hen meespelen.