14 oktober 2021

De Graafschap Verbindt en Bergh in het Zadel werken samen

Kort nadat bekend werd dat de hoofdsponsor AgriBioSource zijn naam op het shirt ter beschikking stelde aan KWF en Kika nam De Graafschap Verbindt contact op met Bergh in het Zadel. Naast Kika en het KWF werd ook gezocht naar een grote regionale partij om zodoende meer draagvlak te creëren in de Achterhoek en voorop te lopen in de bestrijding van deze ziekte.

Bergh in het Zadel heeft als doel om geld op te halen voor onderzoek naar kankerbestrijding, De Graafschap Verbindt is de maatschappelijke tak van betaald voetbalclub De Graafschap. De Graafschap Verbindt zet de kracht van betaald voetbal in voor de samenleving en draagt op die manier bij aan een samenleving waarin iedereen meedoet: ‘Geen Achterhoeker aan de zijlijn’.

“Vrijwilligersorganisatie Bergh in het Zadel zamelt al ruim dertig jaar belangeloos geld in voor kankeronderzoek en doet dit door diverse events te organiseren zoals golftoernooien, fietstochten en concerten”, aldus Michel Moll van Bergh in het Zadel.  “Daarnaast zorgen onze Ambassadeurs voor een constante geldstroom die grote onderzoeken in het Radboud of elders mogelijk maken. Tijd is kostbaar, wat je pas beseft als een van je naasten kanker krijgt. Dan merk je dat tijd hebben niet vanzelfsprekend is”.

Michael Ogubai, manager MVO bij De Graafschap, sluit zich aan bij de woorden van Moll: “De Graafschap is meer dan voetbal. Het past bij De Graafschap Verbindt om de samenwerking te zoeken met organisaties als Bergh in het Zadel. We zijn trots om bij te kunnen dragen dat lokale en regionale initiatieven nog krachtiger zijn uitwerking hebben. Dit kan door te verbinden, samen te werken en gebruik te maken van elkaars naam en platform.”

Henk Bloemers, commercieel manager van De Graafschap vult aan: “We hebben een fantastisch zakelijk platform van bedrijven die veelal meerjarig verbonden zijn aan zowel de Graafschap als Bergh in het Zadel. Het is voor ons dan ook een wederzijdse win-win dat we nu ook op maatschappelijk vlak samenwerken om zoveel mogelijk gelden te genereren voor onderzoek.”

Secretaris Lars-Peter Reumer van Bergh in het Zadel is blij met de samenwerking met de betaald voetbalclub uit Doetinchem: “In deze tijd wordt van ondernemers verwacht dat men Maatschappelijk Verantwoord Onderneemt (MVO) en dus oog heeft voor omgeving, medemens en de maatschappij met een goede balans tussen rendement en duurzaamheid op lange termijn. Het past hierbij om naast het ondernemen projecten te ondersteunen die goed zijn voor ons allemaal.”

Binnenkort volgt meer nieuws over de eerste gezamenlijke actie.

Lars-Peter Reumer, Henk Bloemers, Michael Ogubai en Michel Moll

Lars-Peter Reumer, Henk Bloemers, Michael Ogubai en Michel Moll

Steun Bergh in het Zadel

Samen gaan we voor meer tijd.
Word Ambassadeur, steun een actie of doneer ons éénmalig.

Doneren