25 september 2021

Prachtige dag op Rosendaelsche Golfclub

Op 26 september werd voor het eerst gespeeld op de Rosendaelsche Golfclub. Oorspronkelijk zou deze dag in 2020 hebben plaatsgevonden, een lustrumjaar van zowel de Rosendaelsche (125 jaar) als Bergh in het Zadel. De deelnemers hebben met volle teugen genoten van de prachtige baan in Arnhem, die kosteloos ter beschikking is gesteld aan Bergh in het Zadel.

Vorderingen onderzoek Hans de Wilt

Bestuurslid projecten van Bergh in het Zadel, Anneke Welmers, vertelde meer over het gekozen onderzoek van prof. dr. Hans de Wilt is: Sparen van de endeldarm met preoperatieve (chemo)radiotherapie. Een standaardbehandeling van endeldarmkanker is het verwijderen van de endeldarm. Nu wordt bekeken of (chemo)radiotherapie de tumor zodanig kan verkleinen of zelfs kan laten verdwijnen, waardoor zo’n ingrijpende operatie niet nodig is. Het onderzoek is in oktober 2020 gestart en er zijn al flinke vorderingen gemaakt. 

Cheques Habru Duivendag en Golfdag Bergh

De golfdagen hebben een prachtig bedrag opgeleverd van € 24.373. Daarnaast was Hans Bruns, directeur van de Habru in Doetinchem, aanwezig met een cheque van maar liefst € 30.000. De opbrengst van de laatste Habru Duivendag en duivenveiling.

De beide cheques werden overhandigd aan twee mede-onderzoekers uit het team van dr. Sebastiaan van Heesch: Sem Engels en Jip van Dinter. Het team onderzoekt de rol van niet eerder ontdekte micro-eiwitten in kinderkanker.

Hans Bruns (r) en Gerard Hendriksen overhandigen hun cheques

Hans Bruns (r) en Gerard Hendriksen overhandigen hun cheques

Sem Engels en Jip van Dinther met ‘hun’ cheques  /  foto's: Martie Seesing

Sem Engels en Jip van Dinther met ‘hun’ cheques / foto's: Martie Seesing

Steun Bergh in het Zadel

Samen gaan we voor meer tijd.
Word Ambassadeur, steun een actie of doneer ons éénmalig.

Doneren