Ben Kreeftenberg in het Zadel

In augustus 1975 ben ik  in ’s-Heerenberg komen werken bij het Sportcomplex Montferland. In die tijd en de jaren erna heb ik veel gesport. De buschauffeur van het schoolbusvervoer, die destijds op het sportcomplex Montferland kwam, nodigde mij uit om in het fietsteam “de Bidon” mee te fietsen. De eerste fiets was een Motobecane. In 1990 heb ik Alois Klosterboer ontmoet en hij vroeg of ik belangstelling had voor een tocht van 300 km van “Klotten naar ’s-Heerenberg”. Omdat mijn moeder destijds al ernstig ziek was, was ik des te meer gemotiveerd om deel te nemen.

De tocht fietsten we in één dag en was een flinke uitdaging. Het doel was om de opbrengst van deze sponsortocht beschikbaar te stellen voor het algemeen onderzoek t.b.v. de kankerbestrijding. De opbrengst was toen  € 19.500. Het aantal deelnemers was 39 fietsers en 14 begeleiders. De hierop volgende fietstochten hebben veel indruk op mij gemaakt. Het is vooral de saamhorigheid van de groep en de tomeloze inzet van eenieder. Vooral de tocht in 1995, Rondje Nederland, waarvan de opbrengst bestemd was voor een huisje  in het recreatiepark Stroombroek. Hier kunnen kankerpatiënten met hun familie kosteloos een vakantie doorbrengen. De Stichting heeft de bungalow overgedragen aan het KWF Kankerbestrijding. De Stichting Gaandeweg organiseert korte vakanties voor gezinnen met jeugdkankerpatiëntjes.

De opbrengst van de tocht van 2015, ook in Nederland, tikte de 1 miljoen aan! Een geweldige prestatie! Inmiddels heb ik alle acht tochten mee gefietst en mijn streven is om de “10de” te volbrengen, misschien deze laatste als begeleider. Omdat “Bergh in het Zadel” uit een geweldig team vrijwilligers bestaat wil ik hiervan graag nog jaren deel  uit maken.

Met vriendelijke groet,
Ben Kreeftenberg